LIFESTYLE

Σιγή ιχθύος από το παλάτι για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον - Νέα σενάρια πως πάσχει από τη νόσο του Κρον

Σιγή ιχθύος από το παλάτι για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον - Νέα σενάρια πως πάσχει από τη νόσο του Κρον

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την πορεία της υγείας της Κέιτ Μίντλετον.

Στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Κένσινγκτον, η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας υπεβλήθη σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Η σχετική ανακοίνωση δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόβλημα υγείας της μέλλουσας βασίλισσας, παρά μόνο πως δεν πρόκειται για καρκίνο ενώ τόνιζε πως η Κέιτ Μίντλετον θα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της μετά το Πάσχα. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως «η πριγκίπισσα επιθυμεί οι προσωπικές πληροφορίες για την υγεία της να παραμείνουν ιδιωτικές...». Η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ νοσηλεύτηκε επί δύο εβδομάδες στο πολυτελές ιδιωτικό νοσοκομείο London Clinic στο κεντρικό Λονδίνο.

 Η τελευταία επίσημη ενημέρωση από το παλάτι για την πορεία της υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας έγινε στις 29 Ιανουαρίου, όταν ο βασιλικός οίκος ανακοίνωσε πως η πριγκίπισσα έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα αναρρώσει στην εξοχική βασιλική κατοικία Adelaide Cottage, όπου βρίσκονται τα τρία της παιδιά και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Έκτοτε, σιγή ιχθύος επικρατεί από το παλάτι για την πορεία της υγείας της «εξ αγχιστείας» γαλαζοαίματης με τους Βρετανούς να ανησυχούν για την αγαπημένη τους πριγκίπισσα ενώ την ίδια στιγμή τα ταμπλόιντς «εντός και εκτός των τειχών» γράφουν τα δικά τους σενάρια.

Ισπανικά περιοδικά έγραψαν πως η Κέιτ Μίντλετον είχε μετεγχειρητικές επιπλοκές και οι γιατροί αναγκάστηκαν να την διασωληνώσουν και να την βάλουν σε τεχνητό κώμα. Την είδηση στην Ισπανία διέδωσε η δημοσιογράφος Κόντσα Καλλέγια, η οποία εμφανίστηκε στην δημοφιλή ισπανική τηλεοπτική εκπομπή «Fiesta» και ανέφερε πως έχει πληροφορίες από βοηθό στο παλάτι, σύμφωνα με τον οποίο η Κέιτ Μίντλετον ήταν σε κώμα εξαιτίας επιπλοκών. Αμέσως, πηγή από τα βρετανικά ανάκτορα διέψευσε την είδηση, την οποία χαρακτήρισε «ανοησίες». Η ίδια πηγή ανέφερε πως η Ισπανίδα δημοσιογράφος δεν έκανε καμία προσπάθεια να διασταυρώσει την είδηση με κανέναν από το παλάτι και στην κυριολεξία όσα υποστήριξε ήταν όλα δικά της «κατασκεύασματα».

Εικασίες, φήμες και σενάρια για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον - Πάσχει από τη νόσο του Κρον;

Όταν στις 17 Ιανουαρίου το παλάτι του Κένσινγκτον - επίσημη κατοικία του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας - ανακοίνωσε πως η Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τα πρώτα δημοσιεύματα στη Βρετανία έκαναν λόγο για καρκίνο. Όμως, η ανακοίνωση έγραφε πως «δεν πρόκειται για καρκίνο» με τα σενάρια να φουντώνουν και να υποθέτουν γυναικολογικό πρόβλημα με επικρατέστερο την υστερεκτομή.

Τα τελευταία δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο υποστηρίζουν πως η μέλλουσα βασίλισσα της Γηραιάς Αλβιώνας πιθανώς να πάσχει από τη νόσο του Κρον. Πρόκειται για χρόνια φλεγμονή του εντέρου με συνήθη συμπτώματα τον κοιλιακό πόνο, την απώλεια βάρους και τον πυρετό.

Γιατί, όμως, τα πιο πρόσφατα σενάρια υποστηρίζουν πως η Κέιτ Μίντλετον πάσχει από τη νόσο του Κρον; Στις 10 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προσέλαβε ως προσωπικό του γραμματέα τον Ίαν Πάτρικ, πρώην διπλωμάτη και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Crohn's and Colitis UK». Λίγες μέρες νωρίτερα ο διάδοχος του θρόνου μίλησε σε εκδήλωση της οργάνωσης και ευχαρίστησε δημόσια όλους, όσοι έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στην Κέιτ Μίντλετον και στον βασιλιά Κάρολο, οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας την ίδια περίοδο.

«Η σιωπή για την υγεία τής Κέιτ Μίντλετον βλάπτει την εικόνα της»

Πρέπει να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα της υγείας της η Κέιτ Μίντλετον; Μια Βρετανίδα βασιλική βιογράφος και ένας Γάλλος καθηγητής Επικοινωνίας παραχώρησαν πρόσφατα συνέντευξη για το θέμα στο γαλλικό περιοδικό Gala. Οι απόψεις τους εκ διαμέτρου αντίθετες...

«Η Κέιτ Μίντλετον έχει το απόλυτο δικαίωμα να θέλει να κρατήσει την ιδιωτικότητά της. Δεν είναι αρχηγός κράτους. Έτσι, δεν είναι υποχρεωμένη να μιλήσει για τα προβλήματα της υγείας της. Αντίθετα με τον βασιλιά Κάρολο που έπρεπε να ενημερώσει τον λαό του (πως διαγνώστηκε με καρκίνο), δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε από τι πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Αν αυτή θέλει να μιλήσει δημόσια για την ασθένειά της, θα το κάνει», δήλωσε στο Gala η βασιλική βιογράφος Ίνγκριντ Σιούαρντ.

Αντίθετα, ο Φιλίπ Μορό Σεβρολέ, καθηγητής Επικοινωνίας στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, δήλωσε: «Το μυστήριο είναι κάτι πολύ άσχημο. Η εικόνα της Κέιτ Μίντλετον συμβόλιζε απλότητα, εγγύτητα και διαφάνεια, σε αντίθεση με την εικόνα της Μέγκαν Μαρκλ. Σήμερα, η εικόνα της δείχνει κάποια που κρατάει μυστικά, κρύβει την αλήθεια, δεν επικοινωνεί... Όλο αυτό δημιουργεί μια απόσταση ανάμεσα σε εκείνη και στον κόσμο, μια απόσταση που στο παρελθόν δεν υπήρχε». Σύμφωνα με τον Γάλλο καθηγητή Επικοινωνίας για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση με τις φήμες και τα σενάρια σχετικά με την υγεία της μέλλουσας βασίλισσας θα έπρεπε να είχαν δοθεί δημόσια πληροφορίες που να αποκαλύπτουν τον λόγο της επέμβασης πριν γίνει το χειρουργείο. Στη συνέχεια δε, σύμφωνα με τον ίδιο, το παλάτι όφειλε να υιοθετήσει μια πολιτική επικοινωνίας με κύριο χαρακτηριστικό την διαφάνεια.

Πηγή: lifo.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top