Νοράλτας: Αρχίζουν οι ταυτοποιήσεις των οστών

Νοράλτας: Αρχίζουν οι ταυτοποιήσεις των οστών

Μεγάλος αριθμός οστών αποκαλύφθηκαν από τις ανασκαφές στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για την ανεύρεση της ατράκτου και των επιβαινόντων στο ελληνικό μεταγωγικό Νοράτλας, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι η διαδικασία προχωρά στο στάδιο της ταυτοποίησης.

«Η ανασκαφή οδεύει πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της», ανέφερε ο κ. Φωτίου, σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψή του στο χώρο των ανασκαφών στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Όπως πρόσθεσε, οι αρχικές εκτιμήσεις για το χώρο ταφής και την ύπαρξη λειψάνων επαληθεύονται από τα μέχρι στιγμής ευρήματα. «Έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός οστών και αρχίζει τώρα η δύσκολη επιστημονική διαδικασία της ταυτοποίησης. Θα είμαστε πολύ σύντομα, ευελπιστώ, σε θέση να δώσουμε τέλος στην αβεβαιότητα και το μαρτύριο των συγγενών», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, βοηθός του εκπροσώπου της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ Ξενοφών Καλλής είπε πως έχουν εντοπιστεί οστά, προσθέτοντας ότι σε αυτό το σημείο δεν γνωρίζουμε τον αριθμό και από την ανασκαφή.

Είπε ακόμη ότι το κέλυφος και τα φτερά του αεροσκάφους έχουν καταστραφεί, ενώ η άτρακτος λόγω της πρόσκρουσης, της έκρηξης και της φωτιάς έχει διαλυθεί, όπως είπε.

Σημείωσε τέλος ότι το αεροσκάφος ήταν σε κατάσταση προσγείωσης και το πιλοτήριο έβλεπε προς το Πενταδάκτυλο και το πίσω μέρος του αεροσκάφους προς νότια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE