ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη που σοκάρει: Του ζήτησαν να μεταφέρει την σορό της μητέρας του σπίτι λόγω χαλασμένου κλιματιστικού στο νοσοκομείο

Αποκάλυψη που σοκάρει: Του ζήτησαν να μεταφέρει την σορό της μητέρας του σπίτι λόγω χαλασμένου κλιματιστικού στο νοσοκομείο

Δεν είναι σενάριο από ταινία, αλλά περιστατικό που διαδραματίστηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπως ισχυρίζεται ο γιος αποθανούσας. Περιστατικό το οποίο έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης καθώς η οικογένεια έχει προβεί σε καταγγελία κατά του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ενώ παράλληλα προχώρησε στις 19 Φεβρουαρίου σε ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Εισαγγελέα μέσω επιστολών.

Στην επιστολή υπάρχουν δυο σκέλη παραπόνων, το ένα αφορά το σύστημα κλήτευσης ασθενοφόρου και το δεύτερο αφορά το νεκροτομείο Αμμοχώστου και των λειτουργών του.

Μέσω δικηγόρου, ο γιος αποθανούσας , δημοσίευσε την περιπέτεια με την σορό της νεκρής μητέρας του. 

Μιλώντας στη εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο δικηγόρος της οικογένειας Χρύσανθος Λαζάρου, εξιστόρησε τα όσα συνέβησαν από τη στιγμή που εντοπίστηκε νεκρή η γυναίκα μέχρι και την ταφή της.

Η οικογένεια καταγγέλλει ένα πρωτάκουστο περιστατικό για τα Κυπριακά δεδομένα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ζήτησαν ή πιο συγκεκριμένα πρότειναν στον γιο της εκλιπούσας να μεταφέρει την σορό στο σπίτι του γιατί δεν χωρούσε στις θυρίδες, λόγω σωματότυπου και γιατί το δωμάτιο στο οποίο θα μπορούσε να τοποθετηθεί η σορός ως εναλλακτική είχε χαλασμένο κλιματιστικό.

«Κάλεσαν τον πελάτη μου από σταθερό του Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και του είπαν ότι λόγω του σωματικού όγκου της μητέρας του δεν την χωράει η θυρίδα κατάψυξης και θα την έβαζαν στο ειδικό δωμάτιο, ωστόσο εκεί υπολειτουργεί το κλιματιστικό. Έτσι παρότρυναν τον πελάτη μου να πάει στο Νοσοκομείο και να την παραλάβει, να την μεταφέρει σε δωμάτιο που έχει κλιματιστικό. Επί λέξει του είπαν να την πάρει σπίτι και να ανάψει το κλιματιστικό σε χαμηλή θερμοκρασία», ανέφερε ο δικηγόρος.

Η περιπέτεια όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς όπως αναφέρει ο κ.Λαζάρου την ώρα του τηλεφωνήματος, ο γιος βρισκόταν στο Αστυνομικό Σταθμό, όπου οι Αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι προηγουμένως, είχαν δεχθεί κλήση από το Γ.Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου ζητούσαν από την Αστυνομία να μεταφέρει τη σορό σε άλλο νοσοκομείο που πιθανόν να χωρούσε στις θυρίδες κατάψυξης νεκροτομείου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο γιος ζήτησε όπως επιλυθεί το θέμα με το κλιματιστικό. Εν συνεχεία έλαβε το βράδυ μια ακόμα κλήση από το Νοσοκομείο όπου τον καθησύχαζαν ότι το κλιματιστικό έχει επιδιορθωθεί. Την επόμενη ωστόσο μέρα, δέχθηκαν ακόμα μια κλήση από το νοσοκομείο, όπου δέχονταν πίεση να κηδέψουν την ίδια μέρα την μητέρα καθώς η σορός άρχισε να μυρίζει επειδή δεν είχε επιδιορθωθεί ποτέ το κλιματιστικό.

Πιο τραγικό από όλα ήταν η στιγμή που κατέφθασε το γραφείο τελετών και όταν είδε την κατάσταση της σορού ενημέρωσε την οικογένεια για την τραγική κατάσταση.

Παρότι όπως αναφέρθηκε πιο πάνω η οικογένεια απέστειλε επιστολές σε Υπ.Υγείας και Γενικό Εισαγγελέα εντούτοις δεν έλαβε καμία απάντηση μέχρι στιγμής.

 Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top