ΔΙΕΘΝΗ

Βασιλιάς Κάρολος: Ο φόρος τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Βασιλιάς Κάρολος: Ο φόρος τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Τον δικό του διακριτικό φόρο τιμής απέτισε ο βασιλιάς Κάρολος στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραστεί στο μνημόσυνο που έγινε στο Ουίνδσορ για τον εκλιπόντα ξάδερφό του.

Η Καμίλα ηγήθηκε των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που παρέστησαν στην τελετή, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την τελευταία στιγμή δεν πήγε επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», αν και είχε προγραμματιστεί να εκφωνήσει λόγο για τον νονό του.

Σήμερα ωστόσο (28.02.2024), όπως αναφέρει η Daily Mail ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε μια γραβάτα με ελληνικές σημαίες, προβαίνοντας σε έναν σαφή συμβολισμό.

Ο Βρετανός μονάρχης εμφανίστηκε με τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες καθώς καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, κι ενώ αποχωρούσε από το Clarence House.

Ο ίδιος δεν μετείχε στην τελετή, καθώς συνεχίζεται η θεραπεία του για τον καρκίνο, από τον οποίο ανακοινώθηκε ότι πάσχει.

Πάντως ο βασιλιάς Κάρολος έχει φορέσει αρκετές φορές τη συγκεκριμένη γραβάτα, όσο και άλλες γραβάτες με μοτίβα της ελληνικής σημαίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει η εμφάνισή του με τη συγκεκριμένη γραβάτα στη διάσκεψη COP28 για το κλίμα, κι ενώ η ομιλία του έγινε εν μέσω διπλωματικής διαμάχης Ελλάδας – Βρετανίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο ίδιος μάλιστα φόρεσε τη γραβάτα ενώ συνομιλούσε με τον Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος μόλις είχε ακυρώσει απρεπώς τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top