ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολλανδία Κύπριος Πρόεδρος μετά από 34 χρόνια - Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ρούτε

Στην Ολλανδία Κύπριος Πρόεδρος μετά από 34 χρόνια - Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ρούτε

Το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ολλανδίας επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας κ. Μαρκ Ρούτε, σε συνάντηση που είχαν απόψε στη Χάγη.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας  στην Ολλανδία, είχε απόψε στις 8μμ (ώρα Κύπρου) συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Ρούτε, στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία στη Χάγη.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας είπε ότι πρόκειται για ιστορική επίσκεψη, αφού είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από τόσα χρόνια, σημειώνοντας ότι γίνεται σε ένα μόλις χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη συμπίπτει με την επέτειο των 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ενώ επεσήμανε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινές απόψεις και ισχυρή συνεργασία σε τομείς όπως η οικονομία, η άμυνα, το  μεταναστευτικό, η περιφερειακή σταθερότητα και θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας.  

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη βοήθεια που παρείχε η Κύπρος στην εκκένωση Ολλανδών υπηκόων από την περιοχή και επεσήμανε τον σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή.

Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της πρωτοβουλίας της για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή βοήθειας στη Γάζα.

Πρόσθεσε ότι έχουν πολλά να συζητήσουν και για την ΕΕ και για την περιοχή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι έχουν περάσει 34 χρόνια από τότε που Κύπριος Πρόεδρος επισκέφθηκε την Ολλανδία.

Πρόσθεσε ότι «έχουμε εξαίρετες διμερείς σχέσεις, συμφωνούμε επί σημαντικών θεμάτων τόσο στο επίπεδο της ΕΕ όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Επισκέπτομαι τη Χάγη», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, «σε μια χρονική περίοδο, όπου συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη πιο σημαντική εξέλιξη στη χώρα μου από την ίδρυση της, την ένταξη στην ΕΕ, ενώ συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή.

Πριν από λίγες μέρες ήταν η δεύτερη επέτειος μιας άλλης παράνομης εισβολής, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», πρόσθεσε.  

Σημείωσε, επίσης, ότι στην περιοχή της Μέσης Ανατολής γινόμαστε μάρτυρες ενός άλλου πολέμου, επισημαίνοντας ότι «η Κύπρος, ως το πλησιέστερο  μέλος της ΕΕ στην περιοχή, κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον Ολλανδό Πρωθυπουργό ότι «πάντοτε απολαμβάνω τις συζητήσεις μαζί σου φίλε Μαρκ και ιδιαίτερα τη σε βάθος προσέγγιση σου σε όλα τα θέματα».

Μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση τους, ο Πρόεδρος Ρούτε παρέθεσε δείπνο εργασίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top