Παραδοχή Χαρτσιώτη για τις φυλακές - «Αναλάβαμε μια αστοχία, προσπαθούμε να περιορίσουμε τη διαφθορά» - Τι είπε για την απενεργοποίηση κινητών

Παραδοχή Χαρτσιώτη για τις φυλακές - «Αναλάβαμε μια αστοχία, προσπαθούμε να περιορίσουμε τη διαφθορά» - Τι είπε για την απενεργοποίηση κινητών

Στην εγκατάσταση νέου συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, για αντιμετώπιση του προβλήματος της οργάνωσης εγκλημάτων, μέσα από τις φυλακές, προχωρά το υπουργείο δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο πρωινό δρομολόγιο ο αρμόδιος υπουργός Μάριος Χαρτσιώτης παραδέχθηκε ότι ανέλαβε μια αστοχία, όπως την χαρακτήρισε, σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα, με αποτέλεσμα  η υπόθεση να οδηγηθεί στα Δικαστήρια.

Πρόσθεσε πως ευελπιστεί το νέο σύστημα να τεθεί σε λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είπε επίσης, πως έχει διαπιστωθεί, ότι ο κύριος τρόπος μεταφοράς ναρκωτικών στις φυλακές είναι κατά την μετακίνηση υποδίκων και καταδίκων στα δικαστήρια, γι αυτό δόθηκαν οδηγίες για αυστηρούς ελέγχους.

Ο κύριος Χαρτσιώτης επεσήμανε ότι απασχολεί το υπουργείο το πρόβλημα διαφθοράς μέσα στις φυλακές, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να περιορισθεί το φαινόμενο στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Ανέφερε ακόμη πως προχωρεί η διαδικασία ανέγερσης φυλακών ανηλίκων και ότι εντός δυο μηνών θα είναι έτοιμο το νομοτεχνικό πλαίσιο.

Σημείωσε ότι η ανέγερση του κτιρίου θα ανατεθεί στον ιδιωτικό τομέα, που θα επιλέξει το χώρο.

Πρόσθεσε ότι εντός του 2026 αναμένεται να αποπερατωθεί το νέο κτίριο των κεντρικών φυλακών, στο χώρο που βρίσκονται τώρα οι φυλακές. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE