ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τμήμα Εφόρου Εταιρειών: Μέχρι και την 31η Μαρτίου η ενημέρωση ΜΠΔ

Τμήμα Εφόρου Εταιρειών: Μέχρι και την 31η Μαρτίου η ενημέρωση ΜΠΔ

Μέχρι και την 31η Μαρτίου 2024, σύμφωνα με το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΤΕΕΔΙ), θα πρέπει να εισέλθουν στο σύστημα της τελικής λύσης όλες οι εταιρείες που έχουν συσταθεί ή εγγραφεί βάσει του περί Εταιρειών Νόμου, Κεφ. 113, όλες οι Ευρωπαϊκές Δημόσιες Εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (SE) και όλοι οι Συνεταιρισμοί (εφεξής Οργανισμοί) ή οι αξιωματούχοι/συνεταίροι τους, και να προβούν στην ενημέρωση του Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων (ΜΠΔ), είτε με στοιχεία Πραγματικών Δικαιούχων, είτε δηλώνοντας την εξαίρεσή τους βάσει της παραγράφου 3 (1)(α)(β) της Οδηγίας ΚΔΠ112/2021 ως αυτή τροποποιήθηκε, είτε ασκώντας το δικαίωμα της Δέουσας Επιμέλειας.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής του ημερομηνίας 8 Φεβρουαρίου 2024, το ΤΕΕΔΙ αναφέρει ότι από την 1η Απριλίου 2024 η μη συμμόρφωσή τους με τα πιο πάνω θα επιφέρει την επιβολή χρηματικών επιβαρύνσεων και άλλων κυρώσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμου και της Οδηγίας ΚΔΠ112/2021, ως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Αναφέρει επίσης ότι από την 1η Απριλίου 2024 όλες οι πιο κάτω ενέργειες θα είναι διαθέσιμες και η μη συμμόρφωση προς αυτές θα επιφέρει χρηματικές επιβαρύνσεις ως ακολούθως:

Σε σχέση με την ενημέρωση Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων, το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας αναφέρει ότι εντός 45 ημερών από την ημέρα που περιήλθε εις γνώσιν του Οργανισμού ή των αξιωματούχων/συνεταίρων του η αλλαγή των Πραγματικών Δικαιούχων, θα πρέπει να ενημερώνεται το ΜΠΔ και εντός 90 ημερών από την σύσταση ενός νέου Οργανισμού θα πρέπει ο Οργανισμός ή οι αξιωματούχοι/συνεταίροι του να ενημερώνουν το ΜΠΔ με στοιχεία Πραγματικών δικαιούχων.

Αναφορικά με την επιβεβαίωση Πραγματικών Δικαιούχων, το Τμήμα αναφέρει ότι από την 01/10 μέχρι και την 31/12 εκάστου έτους οι Οργανισμοί ή οι αξιωματούχοι/συνεταίροι τους θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που υπάρχουν στο ΜΠΔ.

Σε σχέση με την αναντιστοιχία, το ΤΕΕΔΙ αναφέρει ότι εντός 30 ημερών από την αποστολή ηλεκτρονικής ειδοποίησης από το ΤΕΕΔΙ προς τον Οργανισμό για την ύπαρξη αιτήματος αναντιστοιχίας, ο Οργανισμός ή οι αξιωματούχοι/συνεταίροι του θα πρέπει να προβαίνουν σε ανάλογη ενέργεια στο ηλεκτρονικό σύστημα ΜΠΔ, ως απάντηση προς την ειδοποίηση.

Τέλος, το ΤΕΕΔΙ υπενθυμίζει ότι ισχύουν οι ενέργειες που αφορούν την ηλεκτρονική έρευνα στο ΜΠΔ, το αίτημα για εξαίρεση δημοσιοποίησης στοιχείων και το αίτημα για πρόσβαση στα στοιχεία ανήλικου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top