ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωάννου για υπερψήφιση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης: «Ορόσημο για τη χώρα»

Ιωάννου για υπερψήφιση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης: «Ορόσημο για τη χώρα»

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τη χώρα μας» δήλωσε απόψε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, χαιρετίζοντας την ψήφιση, από την Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για τη σύσταση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης, που θέτει τις βάσεις για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

«Η συστέγαση των υπηρεσιών υπό την ομπρέλα ενός και μόνο Υφυπουργείου θα έχει ουσιαστικά και πρακτικά οφέλη ως προς τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την εποπτεία των συναρμόδιων κρατικών Υπηρεσιών. Εκτιμούμε ότι η βελτιωμένη εικόνα, απόρροια των στοχευμένων μέτρων που εφαρμόστηκαν τον τελευταίο χρόνο, θα ενισχυθεί περισσότερο με τη λειτουργία του νέου Υφυπουργείου» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ιωάννου.

Η μείωση των αφίξεων, ιδιαίτερα των υπηκόων αφρικανικών χωρών μέσω της Πράσινης Γραμμής, αλλά και η μεγάλη αύξηση των επιστροφών, αντέστρεψαν την αρνητική εικόνα και πλέον η χώρα μας κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό αποχωρήσεων επί αφίξεων, συμπληρώνει.

Μεταφέρει τις «θερμές ευχαριστίες» της Κυβέρνησης προς όλους τους βουλευτές και τις βουλεύτριες, για την υπεύθυνη, συναινετική και σοβαρή, όπως λέει, στάση που τήρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου. «Είμαι βέβαιος ότι η αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με το Υπουργείο Εσωτερικών για τα θέματα μετανάστευσης, θα συνεχιστεί και με το αρμόδιο Υφυπουργείο Μετανάστευσης στο ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα» συμπληρώνει.

Λέει εξάλλου ότι το μεταναστευτικό αποτελεί ένα πολυσύνθετο ζήτημα με διεθνείς διαστάσεις, το οποίο επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες που επιβάλλουν συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

«Αναμφίβολα, η στοχευμένη πολιτική της Κυβέρνησης θα συνεχιστεί με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, με τη συμβολή και την καθοδήγηση της ευρωπαϊκής οικογένειας» σημειώνει, ενώ εύχεται καταληκτικά κάθε επιτυχία στον Υφυπουργό που θα αναλάβει τα ηνία του Υφυπουργείου και στην ομάδα του, στο δύσκολο έργο που έχουν ενώπιόν τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top