Ένοπλη ληστεία στη Λεμεσό: Άρχισαν οι καταθέσεις - «Διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα… οι δράστες μιλούσαν ρωσικά»

Ένοπλη ληστεία στη Λεμεσό: Άρχισαν οι καταθέσεις - «Διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα… οι δράστες μιλούσαν ρωσικά»

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εξετάσεις των ανακριτών του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, αναφορικά με την κινηματογραφική ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε εστιατόριο στη Λεμεσό.

Στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου και ανέφερε ότι «έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις, ενώ δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες προς τους ανακριτές της ειδικής ομάδας που συστάθηκε»

«Έχουν γίνει εξετάσεις στη σκηνή από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών, έχουν παραληθεί κάποια τεκμήρια που θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, ευελπιστώντας ότι θα εντοπίσουμε οποιαδήποτε μαρτυρία που θα καταδεικνύει τους δράστες», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «φαίνεται ότι οι δράστες ήταν καλά μελετημένοι. Γνώριζαν για τη συγκεκριμένη ιδιωτική συνάντηση, κάτι που λαμβάνεται υπόψιν στη διερεύνηση της υπόθεσης»

«Διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα αυτή τη στιγμή, εφόσον δεν έχουμε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Έχουμε στα χέρια μας ότι οι δράστες μιλούσαν ρωσικά. Υπάρχουν κάποια δεδομένα μπροστά μας», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά το λόγο για τον οποίον βρίσκονταν οι προσκεκλημένοι στο υποστατικό, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «οι αρχικές πληροφορίες που είχαμε ήταν ότι επρόκειτο για πάρτι, υπάρχουν και οι αναφορές όμως ότι διεξαγόταν τζόγος, χωρίς αυτό να έχει διασταυρωθεί»

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε αυτού του είδους εγκλήματος με αυτή τη βιαιότητα και τον τρόπο που έχει γίνει και μας ανησυχεί ιδιαίτερα», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι η γκανγκστερική ληστεία σημειώθηκε γύρω στις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης όταν, τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν σε υποστατικό που βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου, ζητώντας από τους τριάντα παρευρισκόμενους να πέσουν στο πάτωμα.

Στη συνέχεια τους έδεσαν τα χέρια και τους λήστεψαν, αποσπώντας ακριβά προσωπικά αντικείμενα.

Οι τέσσερις τράπηκαν ακολούθως σε φυγή. 

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE