ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμές καυσίμων: Επέκτειναν τον μειωμένο φόρο αλλά πρόλαβαν και μπήκαν αυξήσεις – Που κυμαίνονται και τα φθηνότερα πρατήρια

Τιμές καυσίμων: Επέκτειναν τον μειωμένο φόρο αλλά πρόλαβαν και μπήκαν αυξήσεις – Που κυμαίνονται και τα φθηνότερα πρατήρια

Θετικά τα νέα για τους καταναλωτές αφού η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα με τη διαδικασία του κατεπειγόντως το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την επέκταση της μείωσης στο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι 31 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης προνοεί ότι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης θα είναι μειωμένη κατά 8.33 σεντ το λίτρο, περιλαμβανομένου ΦΠΑ, στους ελάχιστους συντελεστές βάσει του κοινοτικού κεκτημένου.

Με αφορμή την απόφαση της Βουλής, το ThemaOnline προχώρησε σε έρευνα για τις τιμές των καυσίμων για να διαπιστώσει αν έχουν αυξηθεί οι τιμές από τα μέσα του Φεβρουαρίου (16/2) μέχρι την 1η Μαρτίου.

Που κυμαίνονται τώρα (1/3) οι τιμές

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, μέχρι την Παρασκευή (1/3), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια ήταν €1,382, με την φθηνότερη τιμή να ήταν € 1,323 και την ακριβότερη €1,436.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της παγκύπρια ήταν €1,450, με την φθηνότερη τιμή να ήταν €1,383 και την ακριβότερη €1,596.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

 

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή του παγκύπρια κυμάνθηκε στα €1,512, με την φθηνότερη να είναι €1,434 και την ακριβότερη €1,559.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

 

Πόσο άλλαξαν οι τιμές από τις 16/2

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες τιμές που είχε καταγράψει στις 16 Φεβρουαρίου το ThemaOnline σε προηγούμενο ρεπορτάζ, για την αμόλυβδη βενζίνη 95 παρατηρούμε ότι η φθηνότερη τιμή είχε αύξηση 0,026 σεντ ενώ η ακριβότερη για το ίδιο καύσιμο είχε αύξηση 0,017 σεντ.

Φθηνότερη τιμή: Από €1,297 έγινε €1,323
Ακριβότερη τιμή: Από €1,419 έγινε €1,436

Όσο αφορά το πετρέλαιο κίνησης, η φθηνότερη τιμή είχε αύξηση 0,02 σεντ ενώ η ακριβότερη τιμή είχε αύξηση 0,03 σεντ.

Φθηνότερη τιμή: Από €1,414 έγινε €1,434
Ακριβότερη τιμή: Από €1,529 έγινε €1,559

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top