ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό

Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό

Στις εργασίες του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Τους 27 Υπουργούς θα απασχολήσουν θέματα μετανάστευσης, με έμφαση στην εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού και την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Ιωάννου, παρουσιάζοντας εκ νέου το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και τα υπόλοιπα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο, εξαιτίας των δυσανάλογων μεταναστευτικών ροών, θα επαναφέρει την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας, σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα που επικρατούν στη χώρα. Ο Κύπριος Υπουργός θα υπογραμμίσει την ανάγκη να εξεταστεί η αξιολόγηση του καθ’ ύλην αρμόδιου σώματος για τη μετανάστευση, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου, και στη βάση αυτής να ληφθεί απόφαση συλλογικά και σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου θα επαναλάβει την ανάγκη για μεγαλύτερη στήριξη των χωρών προέλευσης και διέλευσης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο. Στόχος είναι να ενδυναμωθεί η συνεργασία με τις χώρες αυτές, ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη εποπτεία και διαχείριση των συνόρων κατά μήκος της οδού της Ανατολικής Μεσογείου, με την εμπλοκή της Europol.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 5 Μαρτίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top