Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό

Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό

Στις εργασίες του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Τους 27 Υπουργούς θα απασχολήσουν θέματα μετανάστευσης, με έμφαση στην εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού και την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Ιωάννου, παρουσιάζοντας εκ νέου το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και τα υπόλοιπα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο, εξαιτίας των δυσανάλογων μεταναστευτικών ροών, θα επαναφέρει την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας, σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα που επικρατούν στη χώρα. Ο Κύπριος Υπουργός θα υπογραμμίσει την ανάγκη να εξεταστεί η αξιολόγηση του καθ’ ύλην αρμόδιου σώματος για τη μετανάστευση, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου, και στη βάση αυτής να ληφθεί απόφαση συλλογικά και σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου θα επαναλάβει την ανάγκη για μεγαλύτερη στήριξη των χωρών προέλευσης και διέλευσης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο. Στόχος είναι να ενδυναμωθεί η συνεργασία με τις χώρες αυτές, ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη εποπτεία και διαχείριση των συνόρων κατά μήκος της οδού της Ανατολικής Μεσογείου, με την εμπλοκή της Europol.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 5 Μαρτίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE