Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό

Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό

Στις εργασίες του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Τους 27 Υπουργούς θα απασχολήσουν θέματα μετανάστευσης, με έμφαση στην εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού και την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Ιωάννου, παρουσιάζοντας εκ νέου το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και τα υπόλοιπα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο, εξαιτίας των δυσανάλογων μεταναστευτικών ροών, θα επαναφέρει την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας, σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα που επικρατούν στη χώρα. Ο Κύπριος Υπουργός θα υπογραμμίσει την ανάγκη να εξεταστεί η αξιολόγηση του καθ’ ύλην αρμόδιου σώματος για τη μετανάστευση, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου, και στη βάση αυτής να ληφθεί απόφαση συλλογικά και σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου θα επαναλάβει την ανάγκη για μεγαλύτερη στήριξη των χωρών προέλευσης και διέλευσης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο. Στόχος είναι να ενδυναμωθεί η συνεργασία με τις χώρες αυτές, ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη εποπτεία και διαχείριση των συνόρων κατά μήκος της οδού της Ανατολικής Μεσογείου, με την εμπλοκή της Europol.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 5 Μαρτίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανείπωτη θλίψη: «Έσβησε» ο 16χρονος Άρης που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό στη Λευκωσία ενώ οδηγούσε σκούτερ

Ανείπωτη θλίψη: «Έσβησε» ο 16χρονος Άρης που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό στη Λευκωσία ενώ οδηγούσε σκούτερ

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε καθώς έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 16χρονος Άρης Παπαχαραλάμπους, που είχε παρασυρθεί από μεθυσμένο οδηγό ενώ οδηγούσε το σκούτερ του, στις 7 Αυγούστου στην Αγλατζιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE