ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελέστηκε η κηδεία του αγνοούμενου Μιχαλάκη Γεωργίου Κυπριανού - Μετάλλιο τιμής στην οικογένειά του

Τελέστηκε η κηδεία του αγνοούμενου Μιχαλάκη Γεωργίου Κυπριανού - Μετάλλιο τιμής στην οικογένειά του

Τελέστηκε την Κυριακή η κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοουμένου καταδρομέα της 32ας Μοίρας, Μιχαλάκη Γεωργίου Κυπριανού. Η κηδεία του ήρωα τελέστηκε από τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στα Αγρίδια της επαρχίας Λεμεσού.

Την κηδεία τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, στην παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη, η οποία εκπροσώπησε την Κυβέρνηση.

Στον επικήδειο της λόγο, η κυρία Χατζημανώλη, αναφέρθηκε στη θυσία του ήρωα, που παρά το γεγονός ότι ήταν πατέρας τριών ανήλικων αγοριών, ηλικίας τριών, δύο ετών και ενός μηνός, κατατάγηκε για να υπερασπιστεί την πατρίδα του. Τα ίχνη του 25χρονου τότε καταδρομέα, χάθηκαν στις 15 Αυγούστου 1974, στην περιοχή του Λευκονοίκου. Μετά από πενήντα χρόνια τα οστά του, που εντοπίστηκαν επί της κοίτης του Κρύου Ποταμού στην περιοχή Λευκονοίκου, ταυτοποιήθηκαν με επιστημονικές εξετάσεις.

«Είναι ξεχωριστή τιμή για εμένα να εκπροσωπήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην κηδεία ενός ήρωα, ο οποίος δεν δίστασε να καταταγεί αφήνοντας πίσω την οικογένεια του για να υπερασπιστεί την πατρίδα» ανέφερε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Ναυτιλίας.

Τον ήρωα αποχαιρέτισαν με δάκρυα στα μάτια και ανάμεικτα αισθήματα οι οικείοι του, μέσω των εγγονιών του που εκφώνησαν επικήδειους λόγους. Τον αποχαιρέτισαν επίσης φίλοι και συμπολεμιστές, οι οποίοι περιέγραψαν τα όσα συγκλονιστικά έζησαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα.

Η Πολιτεία τίμησε τον ήρωα απονέμοντας στην οικογένεια του το μετάλλιο τιμής και προασπιστή της Ελευθερίας της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top