Υπουργείο Εσωτερικών: «Τα πραγματικά γεγονότα δεν είναι έτσι όπως έχουν παρουσιαστεί»στην υπόθεση έξωση πρόσφυγα

Υπουργείο Εσωτερικών: «Τα πραγματικά γεγονότα δεν είναι έτσι όπως έχουν παρουσιαστεί»στην υπόθεση έξωση πρόσφυγα

Σε απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του ΔΗΚΟ, οι οποίες αφορούσαν έξωση πρόσφυγα από κατοικία σε προσφυγικό συνοικισμό, το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει πως τα πραγματικά γεγονότα δεν είναι έτσι όπως έχουν παρουσιαστεί.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΣ αναφέρει πως “η έξωση δεν έγινε με τη βία, αλλά ειρηνικά και νομότυπα, με δικαστική απόφαση”.

“Ο συγκεκριμένος πρόσφυγας, που είναι μονήρης, κατακρατούσε παράνομα κατοικία σε προσφυγικό συνοικισμό, η οποία με βάση τα υφιστάμενα κριτήρια, έπρεπε να δοθεί σε οικογένεια με παιδιά”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνει πως “ο λόγος που το ΥΠΕΣ δεν μπόρεσε να μεριμνήσει πιο έγκαιρα, για τη μεταστέγαση του, είναι γιατί ο ίδιος αρνείτο να συνεργαστεί με την Πολεοδομία και να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη οικία”.

Τέλος, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι η Πολεοδομία έχει εξεύρει για τις ανάγκες του συγκεκριμένου πρόσφυγα διαμέρισμα, κατάλληλο για μονήρες άτομο, έναντι του συμβολικού ενοικίου των 10 περίπου ευρώ μηνιαίως.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης – Καθοριστικός ο ρόλος της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας

Η Κύπρος στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης – Καθοριστικός ο ρόλος της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Προεδρεύουσα Ζέλικα Ζβιγιάνοβιτς και τα άλλα μέλη της Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Ζέλκο Κόμσικ και Ντένις Μπεσίροβιτς, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE