Τουρκικά ΜΜΕ: «Σκανδαλώδεις» οι δηλώσεις Χριστοδουλίδη για απαλλαγή από κατοχή - «Κατηγορεί την Τουρκία»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Σκανδαλώδεις» οι δηλώσεις Χριστοδουλίδη για απαλλαγή από κατοχή - «Κατηγορεί την Τουρκία»

Με τίτλο «Σκανδαλώδη λόγια του Ελληνοκύπριου ηγέτη Χριστοδουλίδη: Πρέπει να απαλλαγούμε από 50 χρόνια τουρκικής κατοχής» κυκλοφορεί άρθρο στο ensonhaber.com.

Το δημοσίευμα αναφέρεται φυσικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως τον ηγέτης της ελληνοκυπριακής πλευράς της Νότιας Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε και πάλι σε αβάσιμους ισχυρισμούς για την Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις ακόμη και αύριο»

Καταγράφωντας μέρος των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας οι οποίες αναδημοσιεύτηκαν στον ελληνικό Τύπο, τονίζουν ότι κατηγορεί την Τουρκία ότι δεν έφτασε σε μόνιμη λύση στο νησί, ενώ υποστήριξε ότι η στάση της Άγκυρας προκάλεσε «δυσκολίες και προβλήματα».

Αναφέρει ακόμη πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε «κατοχή» την «παρουσία της τουρκικής ειρηνευτικής δύναμης στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)».

«Στη δήλωσή του, ο Χριστοδουλίδης, ο οποίος προσπάθησε να παρουσιάσει την ΤΔΒΚ ως δική του επικράτεια, εξήγησε ότι πρέπει ‘να εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις για τη νέα γενιά’, αναφέρει το άρθρο.

Δείτε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ευκαιρία για «ουσιαστικές συζητήσεις» η Διάσκεψη στη Γενεύη - Θα συμμετέχει και η ΝτιΚάρλο

Ευκαιρία για «ουσιαστικές συζητήσεις» η Διάσκεψη στη Γενεύη - Θα συμμετέχει και η ΝτιΚάρλο

Η άτυπη συνάντηση της Γενεύης θα δώσει την ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις για την πορεία προς τα εμπρός στο Κυπριακό, δήλωσε την Παρασκευή ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

BEST OF TOTHEMAONLINE