ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε η πρώτη διακαναλική συνέντευξη του Νίκου Χριστοδουλίδη - Ο απολογισμός για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης

Απόψε η πρώτη διακαναλική συνέντευξη του Νίκου Χριστοδουλίδη - Ο απολογισμός για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσιάζει απόψε τον απολογισμό για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης. Η παρουσίαση θα γίνει ενώπιον των διευθυντών των τηλεοπτικών καναλιών, ενώ στη συνέχεια θα δεχθεί ερωτήσεις.

Το γεγονός ότι έχουν προσκληθεί μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια και όχι τα έντυπα, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης, ενόχλησε την Ένωση Συντακτών. Ο Πρόεδρος του σώματος Γιώργος Φράγκος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ΠτΔ μπορεί να διοργανώσει όσες διακαναλικές συνεντεύξεις τύπου επιθυμεί όποτε το κρίνει αναγκαία. Ωστόσο θεωρούμε ότι από τον πρώτο ετήσιο απολογισμό του έργου της διακυβέρνησής του, δεν θα έπρεπε να απουσιάζει ο έντυπος, ο διαδικτυακός και ο ραδιοφωνικός τύπος.

Ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου γίνεται σε μια δύσκολη συγκυρία για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο οποίος βλέπει τη δημοφιλία του να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, ενώ την ίδια ώρα, οι στενοί του συνεργάτες, προσπαθούν να αντιστρέψουν την αρνητική εικόνα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο οποίος αφού παρέθεσε τα επιτεύγματα της παρούσας κυβέρνησης υπογράμμισε ότι, «δεν βλέπω ότι η κοινωνία δεν τα βλέπει αυτά που σας λέω».

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 20:30 όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τοποθετηθεί, για διάρκεια περίπου 15 λεπτών, μιλώντας για όσα έγιναν μέχρι σήμερα στους τομείς της πολιτικής, το κυπριακό, την οικονομία και την εσωτερική διακυβέρνηση. Ακολούθως, θα ξεκινήσει η διακαναλική συνέντευξη.

Στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη, έγιναν αρκετά λάθη, τα οποία αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις. Οι προσδοκίες των πολιτών που πριν από έναν χρόνο ψήφισαν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, μετατράπηκαν σε απογοήτευση. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης κληθείς από το κρατικό κανάλι να σχολιάσει τα τελευταία αποτελέσματα  της  δημοσκόπησης που παρουσίασε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», τα απέδωσε σε μια συνάρτηση των υψηλών στόχων που τέθηκαν και κατ’ επέκταση των ανάλογων προσδοκιών που δημιουργήθηκαν.

Το στοίχημα για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη είναι να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα την οποία δημιούργησε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό θα γίνει μόνο με πράξεις, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου οι συνθήκες διαβίωσης για τον μέσο πολίτη είναι αρκετά δύσκολες και με δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα, έρχεται νέο τσουνάμι αυξήσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, έχοντας μπροστά του μία τετραετία. Ας μην ξεχνάμε ότι το επόμενο διάστημα τα κόμματα που τον στηρίζουν θα ριχθούν στη μάχη των τοπικών εκλογών και των ευρωεκλογών και το αποτέλεσμα θα καθορίσει τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση, αφού κανένα από τα τρία κόμματα δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει τον λογαριασμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top