LIKE ONLINE

Μπρους Λι: Εξαφανίστηκε το άγαλμά του στο Μόσταρ της Βοσνίας

Μπρους Λι: Εξαφανίστηκε το άγαλμά του στο Μόσταρ της Βοσνίας

Το άγαλμα του αστέρα του κινηματογράφου και δάσκαλου του κουνγκ φου Μπρους Λι εξαφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής από το κέντρο του Μόσταρ.

Το μπρούτζινο άγαλμα, με την επιγραφή «Bruce Lee - Your Mostar» είχε τοποθετηθεί στο σημείο το 2005 ως σύμβολο αντίστασης της πόλης απέναντι στις αδικίες. Ωστόσο, άγνωστοι δράστες το μετακίνησαν από την πλίνθινη βάση του στο πάρκο Ζρίνιεβατς, όπως έκαναν γνωστό τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Το υπουργείο Εσωτερικών του καντονιού Ερζεγοβίνης-Νερέτβα ανέφερε ότι δεν έλαβε επίσημη ενημέρωση ότι το άγαλμα εκλάπη και ότι αστυνομική περίπολος εστάλη για να διερευνήσει την υπόθεση.

Λίγα μέτρα πιο πέρα από τη βάση του μνημείου, αφέθηκε ένα αυτοσχέδιο ξύλινο κάρο, το οποίο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για την αφαίρεση του αγάλματος.

Η ανέγερση του αγάλματος έγινε, στην προσπάθειανα κάνουν το Μόσταρ αναγνωρίσιμο παγκοσμίως για κίνητρα διαφορετικά από τον πόλεμο και την καταστροφή και να το αναδείξουν σε σύμβολο αντίστασης σε όλες τις αδικίες.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top