Νέα τηλεφωνική απάτη μέσω WhatsApp - Πώς προσπαθούν να σας ξεγελάσουν

Νέα τηλεφωνική απάτη μέσω WhatsApp - Πώς προσπαθούν να σας ξεγελάσουν

Η Αστυνομία συστήνει την προσοχή του κοινού σε νέου είδους τηλεφωνικές απάτες μέσω της εφαρμογής WhatsApp οι οποίες παριστάνουν ψευδώς την Αστυνομία Κύπρου. Συγκεκριμένα, επιτήδειοι μέσω της εφαρμογής επικοινωνίας – WhatsApp, καλούν σε βιντεοκλήση ανυποψίαστους πολίτες παριστάνοντας ψευδώς ότι επικοινωνούν εκ μέρους της Αστυνομίας.

Η επικοινωνία γίνεται στην Αγγλική γλώσσα και οι επιτήδειοι ζητούν από τους πολίτες όπως δηλώσουν διάφορα προσωπικά και τραπεζικά τους στοιχεία. (Επίδειξη ταυτότητας, χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες κ.τ.λ.).

Οι προαναφερόμενες τηλεφωνικές κλήσεις είναι προϊόν απάτης και δεν προέρχονται από την Αστυνομία.

  • Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και:
  • Να ΜΗΝ ανταποκρίνεται στις κλήσεις και τις οδηγίες που λαμβάνουν από τους επιτήδειους.
  • Να μην ανταποκρίνεται σε τυχόν συνδέσμους (links) που αποστέλλονται.
  • Να μην αποκαλύπτουν σε άλλους, κωδικούς που τυχών έλαβαν στο κινητό τους τηλέφωνο.
    Σε περίπτωση που δηλώθηκαν τραπεζικά δεδομένα κατά την διάρκεια τέτοιας κλήσης, το κοινό θα πρέπει να ενημερώνει ΑΜΕΣΑ το Τραπεζικό του ίδρυμα για αποφυγή ανεπιθύμητης χρήσης των δεδομένων του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect