ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίσιο τέλος: Ποιος είναι ο φοιτητής ιατρικής που έκαναν έξωση – Παρέμβαση του κράτους για οικονομική ενίσχυση

Αίσιο τέλος: Ποιος είναι ο φοιτητής ιατρικής που έκαναν έξωση – Παρέμβαση του κράτους για οικονομική ενίσχυση

Ο Δάτης Καλάλι, ο οποίος είναι Ιρανικής καταγωγής, ωστόσο κατέχει από το 2018 την κυπριακή υπηκοότητα, μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι για τον γολγοθά που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, την συγκεκριμένη στιγμή είναι άστεγος αφού πριν από δύο ημέρες τους έκαναν έξωση προσθέτοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει.

Όπως δήλωσε, «είναι μια κουραστική κατάσταση για μένα» αναφέροντας ότι έχει λάβει τιμητικά κυπριακή υπηκοότητα ωστόσο δεν κατάφερε να βρει κάποια δουλειά.

Όσες φορές έχει δουλέψει τα χρήματα που παίρνει ως αμοιβή δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ και είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει πληρώνοντας ενοίκιο αλλά και τα υπόλοιπα έξοδα.

Ανέφερε επισης ότι το τελευταίο διάστημα αναγκάστηκε να αφήσει την δουλειά που κατείχε διότι το διαμέρισμα που έμενε μαζί με την μητέρα του βρίσκεται στο χωριό Ανάγια και δεν υπάρχουν συγκοινωνίες ώστε να μπορεί να μεταβεί στην εργασία του.

Επιπρόσθετα δήλωσε ότι αυτή την στιγμή βρήκε μια πρόχειρη λύση, ενοικιάζοντας ένα σπίτι από το διαδίκτυο προς 50 ευρώ το βράδυ, με τα χρήματα που του επέστρεψε ο προηγούμενος ενοικιαστής από το ντεπόζιτο.

«Δεν είναι βιώσιμη αυτή η κατάσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά και είναι «ένας ασταμάτητος κύκλος, ένα βασανιστήριο το οποίο έχει δημιουργηθεί».

 Μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν στη ζωή του το τελευταίο διάστημα, σημείωσε ότι το περασμένο καλοκαίρι έκανε μπάνιο με κρύο καιρό παρομοιάζοντας το στρατόπεδο του Άουσβιτς.

Παράλληλα όπως δήλωσε, αφού βρέθηκε σε απόγνωση, πήγε πίσω στη χώρα του όμως δεν κατάφερε ούτε εκεί να προχωρήσει με τις σπουδές του κι έτσι επέστρεψε στην Κύπρο.

Όταν επέστρεψε αντιλήφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ενοικίαζε, εισέβαλε στο σπίτι και έκλεψε τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Σε παρέμβαση στην εκπομπή προέβη η Εκπρόσωπος Τύπου του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, Τζόσυ Φτανού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η οικογένεια του φοιτητή λαμβάνει στήριξη εδώ και αρκετό καιρό από ενώ κατά διαστήματα λαμβάνουν έκτακτη χορηγία για σκοπούς κάλυψης του ενοικίου.

Παράλληλα σημείωσε ότι το Υφυπουργείο δεν είχε ενημερωθεί για την τελευταία εξέλιξη, έξωσης τους από το σπίτι και με την δημοσιοποίηση του θέματος, η Υφυπουργός έδωσε οδηγίες όπως επικοινωνήσουν οι υπηρεσίες με τον φοιτητή και να καλυφθούν οι ανάγκες μέσω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, κατέληξε.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top