ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι θα απασχολούνται στην ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι θα απασχολούνται στην ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη

Μέχρι το 2025, η Ευρώπη θα απασχολεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην ηλιακή ενέργεια ανέφερε ο πρόεδρος της SolarPower Europe, Αριστοτέλης Χαντάβας ο οποίος άνοιξε σήμερα τις εργασίες του SolarPower Summit, στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ενεργειακής μετάβασης αλλά και προτάσεις για κίνητρα και ευνοϊκότερο ρυθμιστικό και νομοθετικό πλαίσιο που θα φέρει ακόμα περισσότερες επενδύσεις στην πλέον οικονομική μορφή πράσινης ενέργειας, στην Ευρώπη.

Ο κ. Χαντάβας τόνισε τον κομβικό ρόλο της ηλιακής ενέργειας στην επίτευξη του στόχου της απολιγνιτοποίησης αλλά και επιτάχυνσης της ενεργειακής μετάβασης. Όπως ανέφερε, το 2023 o ενεργειακός κλάδος κατέγραψε μεγαλύτερη από ποτέ μείωση εκπομπών ρύπων. Επίσης, εστίασε στο ότι απαιτούνται παρεμβάσεις και κίνητρα για την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ενεργειακής μετάβασης, δεδομένου ότι η Ευρώπη υπολείπεται ακόμα σημαντικά του στόχου 750 GW εγκατεστημένης ηλιακής ισχύς μέχρι το 2030.

Ανέφερε εξάλλου ότι πρέπει να στηριχθεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ, η οποία στην παρούσα φάση απειλείται από την αύξηση του κόστους παραγωγής και των πληθωριστικών πιέσεων, ώστε να αποτελέσει «ατμομηχανή» της ενεργειακής μετάβασης.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top