Εισαγγελική έρευνα για διαρροή emails αποδήμων στην Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για διαρροή emails αποδήμων στην Ελλάδα

Διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα της διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων ομογενών, καθώς πέρα από την ήδη διενεργούμενη έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διετάχθη και εισαγγελική έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με πολυάριθμες καταγγελίες Ελλήνων του εξωτερικού, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, εστάλη στα emails τους μήνυμα πολιτικού περιεχομένου από την Eυρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς οι ίδιοι να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για χρήση των προσωπικών τους στοιχείων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση των αδικημάτων της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου. Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργο Νούλη.

Σημειώνεται ότι μαζί με την εν εξελίξει έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τη νέα εισαγγελική έρευνα, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, αρνούμενη κατηγορηματικά οποιαδήποτε διαρροή στοιχείων από το Υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε ότι έχει διαταχθεί εσωτερικός έλεγχος στο Υπουργείο, ώστε να «επιβεβαιωθεί η επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE