Στην Αρμενία για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Κωνσταντίνος Κόμπος

Στην Αρμενία για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Κωνσταντίνος Κόμπος

Επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία θα πραγματοποιήσει στις 6 και 7 Μαρτίου ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται, κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα Eρεβάν, ο κ. Κόμπος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρμένιο Υπουργό Εξωτερικών, Ararat Mirzoyan. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αρμενίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν.

Προστίθεται ότι θα γίνει επίσης ανασκόπηση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) – Αρμενίας και της κατάστασης στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Αναφέρεται ακόμη ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, συνοδευόμενος από τον ομόλογό του, θα επισκεφθεί το Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας και θα καταθέσει, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής προς τα θύματα της γενοκτονίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Αρμενίας, Vahagn Khachaturyan και τον Πρωθυπουργό της χώρας, Nikol Pashinyan, και θα συναντηθεί με τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνεργασίας Κύπρου – Αρμενίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE