Βενεζουέλα: Στις 28 Ιουλίου οι προεδρικές εκλογές

Βενεζουέλα: Στις 28 Ιουλίου οι προεδρικές εκλογές

Στις 28 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) Έλβις Αμορόσο.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αναμένεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του για τρίτη θητεία, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος θα είναι ο αντίπαλός του. Το Ανώτατο Δικαστήριο στέρησε από την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο το δικαίωμα να είναι υποψήφια για την προεδρία, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ που επανέφεραν τις κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 28η Ιουλίου είναι η ημερομηνία γέννησης του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες (προκατόχου και μέντορα του Μαδούρο), ο οποίος πέθανε το 2013.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση συμφώνησαν τον Οκτώβριο ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2024 παρουσία διεθνών παρατηρητών και ότι κάθε πλευρά θα είχε τη δυνατότητα να επιλέξει τον υποψήφιό της. Στελέχη της αντιπολίτευσης είχαν εκφράσει αμφιβολίες κατά πόσον ο Μαδούρο θα τηρούσε τη συμφωνία, φόβοι που φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκαν με την ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την υποψηφιότητα της Ματσάδο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο ΠτΔ ανέπεμψε τους Νόμους για ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών

Ο ΠτΔ ανέπεμψε τους Νόμους για ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σε αναπομπή των Νόμων με τίτλο «Ο Περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση και Παροχή Δωρεάν Εκπαίδευσης) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2025» και «Ο Περί Ιδιωτικών Σχολείων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2025».

BEST OF TOTHEMAONLINE