Στο Λονδίνο 7-8 Μαρτίου η Ολγκίν πριν έρθει Κύπρο

Στο Λονδίνο 7-8 Μαρτίου η Ολγκίν πριν έρθει Κύπρο

Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ Στέφαν Ντουζαρίκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα βρίσκεται στο Λονδίνο από τις 7 μέχρι 8 Μαρτίου για συναντήσεις με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Ντουζαρίκ μιλούσε κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα και στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα, ολοκληρώνοντας έτσι τις πρώτες επισκέψεις της στις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.

Ο κ. Ντουζαρίκ ανέφερε επίσης ότι μετά το Λονδίνο η κ. Ολγκίν θα μεταβεί στην Κύπρο, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ελληνοκύπριο και Τουρκοκύπριο ηγέτη Νίκο Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο, η κ. Ολγκίν «θα συνεχίσει επίσης τις επαφές της με ένα ευρύ φάσμα συνομιλητών, συνεχίζοντας να εστιάζει στο να ακούσει τις ανησυχίες και προσδοκίες των τοπικών φορέων», σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE