Νέο ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης - Επτά νεκροί

Νέο ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης - Επτά νεκροί

Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, ανασύρθηκαν νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή της Τρίπολης. Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές της Λιβύης, τέσσερις γυναίκες, όλες τους εγκυμονούσες, εξακολουθούν να αγνοούνται.

Άλλοι 102 μετανάστες από αφρικανικές χώρες, που επιδίωκαν να φτάσουν με φουσκωτό στην Ευρώπη, περισυνελέγησαν από ένα λιβυκό πετρελαιοφόρο πλοίο που τους εντόπισε ενώ πραγματοποιούσε το τακτικό δρομολόγιό του από το Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης στη Ζαουίαμ στα δυτικά.

"Βρισκόμασταν περίπου 22 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Τρίπολης όταν εντοπίσαμε, γύρω στις 9 το πρωί, ανθρώπους στη θάλασσα", είπε ο Μοχάμαντ αλ Κόνε, μέλος του πληρώματος του πετρελαιοφόρου Anouar al-Khaleej, και πρόσθεσε:

"Κολυμπούσαν κοντά σε μια ξεφούσκωτη λέμβο, στην οποία είχαν ανεβάσει τα πτώματα έξι ενηλίκων και ενός μικρού παιδιού. Τέσσερις έγκυες γυναίκες δεν εντοπίστηκαν".

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε απόψε τις κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου να ωριμάσουν έργα ώστε να εγκριθούν από την Κυβέρνηση το 2027 όταν και θα διατεθεί ποσό 3,5 δις ευρώ για υλοποίηση τους.