Αρχίζουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Αρχίζουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη, την κατά χάρη οικονομική βοήθεια σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπως και φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην επαρχία Λεμεσού από τον ανεμοστρόβιλο στις 14 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, προσθέτοντας ότι «θα προχωρήσουμε άμεσα με την καταβολή εφόσον λήξει η προθεσμία στις 15 Μαρτίου».

Βοήθεια αποφασίστηκε όπως παραχωρηθεί και σε πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες που έπληξαν την κοινότητα Κορμακίτη στην επαρχία Κερύνειας, σημείωσε.

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία του Υπουργικού, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι έχουν γίνει περίπου ζημιές σε 191 κατοικίες, 19 επαγγελματικά υποστατικά και 104 οχήματα. Σημείωσε ότι έχει γίνει μια κατηγοροποίηση και ανάλογα με την κατηγορία που αφορά ιδιωτικές κατοικίες, εξοπλισμό για παράδειγμα θα παρέχεται σε όσους δεν έχουν ασφάλεια οικονομική βοήθεια του 80% με το μέγιστο €20.000. Όσοι έχουν ασφάλεια θα προσφέρεται με μέγιστο τις €3.000 αφαιρετέο το ποσό από το excess waiver.

Η ίδια φιλοσοφία, επεσήμανε, ισχύει και για ενοικιαζόμενες κατοικίες, επαγγελματικά υποστατικά.

Ο κ. Ιωάννου είπε ότι όσοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση, η προθεσμία λήγει στις 15 Μαρτίου και θα εξετάζεται από τριμελή επιτροπή που αποτελείται από πολιτικό μηχανικό και τεχνικούς του δήμου Λεμεσού ενώ σε περίπτωση ένστασης δημιουργήθηκε μια επιτροπή από τον Έπαρχο Λεμεσού και τον Ανώτερο Διοικητικό Λειτουργό και πολιτικό μηχανικό για εξέταση.

«Θα προχωρήσουμε άμεσα με την καταβολή εφόσον λήξει η προθεσμία στις 15 Μαρτίου», συμπλήρωσε.

Οικονομική βοήθεια σε πληγέντες του Κορμακίτη

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την κατά χάρη οικονομική βοήθεια για ανθρωπιστικούς λόγους στους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες που έπληξαν την κοινότητα Κορμακίτη στην επαρχία Κερύνειας.

«Οι επηρεαζόμενες ιδιωτικές περιουσίες δεν καλύπτονταν από ασφάλεια λόγω του ότι βρίσκονται στις μη ελεγχόμενες περιοχές και συγκεκριμένα θα δοθεί ένα ποσό. Έχουν εκτιμηθεί €87.086 για κατοικίες και €48.000 θα δοθούν στο Κοινοτικό Συμβούλιο για έργα που αφορούν υποδομές και οδικό δίκτυο», σημείωσε.

Ανέφερε ότι θα καλυφθούν οι ζημιές στις ιδιωτικές κατοικίες μέχρι 1.000 ευρώ εξολοκλήρου και άνω των 1.000 ευρώ κατά 80%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μήνυμα Λευκωσίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό - Ζητά τη στήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης

Μήνυμα Λευκωσίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό - Ζητά τη στήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης

Η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βρετανίας, οι οποίες εντατικοποιήθηκαν μετά την ιστορική επίσκεψη στην Κύπρο του Βρετανού Πρωθυπουργού Στάρμερ τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελεί εχέγγυο για στήριξη του Λονδίνου, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία, για επανέναρξη των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE