ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο από αύριο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - «Βλέπει» τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα με τον ΠτΔ

Στην Κύπρο από αύριο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - «Βλέπει» τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα με τον ΠτΔ

Την ερχόμενη Παρασκευή, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επισκεφθεί μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις υποδομές που εντάσσονται σε κάποιες φάσεις του σχεδιασμού για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς για το θέμα της δημιουργίας του θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, είπε ότι «το ενδιαφέρον από κράτη της περιοχής και όχι μόνο, αλλά και από άλλα κράτη, καθώς και κράτη μέλη της ΕΕ, και τους θεσμούς της ΕΕ ως προς τον σχεδιασμό για τον θαλάσσιο διάδρομο, με στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ήταν από την αρχή αυξημένο και αυτό το είχαμε αναφέρει επανειλημμένως.

Για αυτό τον λόγο, αύριο το βράδυ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί τη χώρα μας, όπου την Παρασκευή θα επισκεφθεί μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις υποδομές που εντάσσονται σε κάποιες φάσεις του σχεδιασμού.

Θα ανακοινωθεί αύριο λεπτομερές πρόγραμμα για την επίσκεψη της κας φον ντερ Λάιεν, ενώ αύριο το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει ιδιωτικό δείπνο προς τιμή της».

Πρόσθεσε ότι «αυτό το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία  είναι ότι η αναγνώριση της προστιθέμενης αξίας ενός θαλάσσιου διαδρόμου για απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, είναι αυξημένη και αυτό αποδεικνύει ότι μπορεί να παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν.

Εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας τον ρόλο μας και ως κράτος της περιοχής, αλλά και ως κράτος με εξαιρετικές σχέσεις με τα κράτη της περιοχής, ως κράτος μέλος της ΕΕ, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή, παρουσιάζοντας ένα πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό με πολύ διακριτές και προσεκτικά σχεδιασμένες φάσεις και αυτή τη στιγμή, αυτή την περίοδο, όπως βλέπετε και από δηλώσεις στο εξωτερικό, αυτή η πρωτοβουλία τυγχάνει αναγνώρισης».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας για το θέμα του θαλάσσιου διαδρόμου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι δεδομένο ότι ο θαλάσσιος διάδρομος στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα. Αυτός ήταν από την αρχή ο στόχος μας, μια μονής κατεύθυνσης θαλάσσιος διάδρομος για απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας σε μια μεγάλη, τεράστια ανθρωπιστική κρίση, όπως εξελίσσεται. Αυτός είναι ο μόνος και αποκλειστικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top