ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Λετυμπιώτης: Στόχος της Κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών - Πώς σχολίασε τις αντιδράσεις κομμάτων

K. Λετυμπιώτης: Στόχος της Κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών - Πώς σχολίασε τις αντιδράσεις κομμάτων

Σε δηλώσεις του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αναφορικά με τη διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, σχολίασε τις επικρίσεις των κομμάτων.

Το έργο που έχει επιτελέσει η Κυβέρνηση εντάσσεται πλήρως στον στόχο που έχουμε θέσει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, επισημαίνοντας ότι «έχουμε μια ιστορική ευθύνη να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς κομμάτων της αντιπολίτευσης, μέσω αναρτήσεων, σε σχέση με αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «χθες με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους διακυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μέσα από ένα σύντομο μήνυμα, αλλά και μετά απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης τον πρώτο χρόνο.

Θεωρούμε ότι το έργο που έχει επιτελέσει η Κυβέρνηση εντάσσεται πλήρως στον στόχο που έχουμε θέσει: τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Έχουμε μια ιστορική ευθύνη να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και με αυτό ως πυξίδα θα συνεχίσουμε αποφασιστικά για να υλοποιηθεί στο σύνολο του το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις που έχουμε δει, κάποιες εκ των αναρτήσεων ήταν πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διακαναλική. Για να είμαστε ακριβείς, ήταν πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ερωτήσεων.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επέλεξε να προκαταβάλει τις απαντήσεις και τη δική του τοποθέτηση προτού καν επιτρέψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντήσει.

Έχουμε δει και την ταύτιση απόψεων ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ. Και είναι αυτό με το οποίο καταλαβαίνουμε ότι μπαίνουμε σε μια προεκλογική περίοδο, αλλά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πάνω από όλα είναι η πρόοδος της χώρας μας, είναι η υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, συγκεκριμένων μέτρων.

Εμείς, ως Κυβέρνηση, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό τον στόχο.

Έχει αναφέρει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες και έχει αναγνωρίσει και τη συμβολή της νομοθετικής εξουσίας στην υλοποίηση αρκετών εξ αυτών των μέτρων.

Και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να συνεργαστούν, με στόχο και μοναδικό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της κοινωνίας και είμαστε βέβαιοι ότι η κοινωνία αυτό θα το κρίνει με την κρίση που έκρινε μέχρι σήμερα όλα τα πεπραγμένα και της Κυβέρνησης και όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στον ίδιο υπεύθυνο δρόμο που αυτή τη στιγμή διατηρεί τη χώρα μας και την έχει αναβαθμίσει στην επενδυτική βαθμίδα από όλους τους Οίκους Αξιολόγησης, που οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2024 κατατάσσουν την Κύπρο δεύτερη ως προς τον ρυθμό ανάπτυξης για το 2024, που έχουμε πετύχει σε ένα χρόνο το μεταναστευτικό εκεί που ήταν το μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολούσε την κυπριακή κοινωνία, σήμερα για πρώτη φορά η Κύπρος να έχει πετύχει ο αριθμός των αποχωρήσεων να είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των αφίξεων. Μια Κυβέρνηση η οποία μέσα σε ένα μόλις χρόνο έχει διαχειριστεί επιτυχώς ζητήματα που απασχολούσαν την κοινωνία για χρόνια, όπως είναι η ΑΤΑ, τα τετράμηνα, το ζήτημα των εκποιήσεων, ο ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία και πολλά άλλα ζητήματα μέσα ακριβώς από τη διάθεση μας για ειλικρινή συνεργασία.

Με αυτόν ακριβώς τον ίδιο τρόπο, με αυτή ακριβώς την προσήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το σύνολο των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, απρόσκοπτα και με όλες μας τις δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις πολύ υψηλές προσδοκίες των συμπολιτών μας που πέρυσι τέτοιο καιρό έδωσαν ισχυρή λαϊκή εντολή στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη μέχρι το 2028».

Πρόσθεσε ότι «είναι λίγο οξύμωρες οι τοποθετήσεις. Από τη μια, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ που μέσα από τη χαρακτηριστική φράση ‘business as usual’, δεν αντιλαμβανόμαστε σε τι μας καλεί. Αν θεωρεί ότι το ‘business as usual’ είναι οι πολιτικές που ακολουθούσε η διακυβέρνηση Χριστόφια, τότε αυτό είναι στην κρίση της κοινωνίας που δέκα χρόνια μετά αυτές οι πολιτικές ακόμη είναι ζωντανές ως εφιάλτες. Σας θυμίζω το τέλος 350 ευρώ στις εταιρείες το οποίο καταργήθηκε το 2024 γιατί το 2011 θα έπρεπε να επιβληθεί χαράτσι για να βρεθούν χρήματα για τα ταμεία του κράτους.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να μας απαντήσει και ο ΔΗΣΥ σε ποιες πολιτικές είναι που διαφωνεί συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι στους χειρισμούς για το Κυπριακό όπου μετά από επτά χρόνια παρατεταμένου τέλματος, έχουμε πετύχει ως Κύπρος τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ; Είναι ως προς τις πρωτοβουλίες που κατατάσσουν τη χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή; Είναι ως προς τις πολιτικές που μειώνουν το δημόσιο χρέος, καθιστώντας τον στόχο για 60 τοις εκατό μείωση του χρέους για το 2026 εφικτό; Είναι οι πολιτικές που μειώνουν τον πληθωρισμό;

Είναι οι πολιτικές που ενώ ανακοινώνονται πακέτα 256 εκ. ευρώ για στήριξη στην κοινωνία και ένα πολύ φιλόδοξο και πρωτοποριακό σχέδιο όπως είναι το ‘φωτοβολταϊκά για όλους’, την ίδια στιγμή ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας αλλά και τα δημόσια οικονομικά μέσα από υπεύθυνη συνετή πολιτική διατηρούν τη χώρα μας με ασφάλεια να πορεύεται στο μέλλον;

Άρα, θα πρέπει η κριτική να συνοδεύεται και από τα απαραίτητα επιχειρήματα, τεκμηριωμένα, για να είμαστε και εμείς ωφέλιμοι αλλά και παραγωγικοί στη μεταξύ μας συνεργασία.

Με κάθε σεβασμό σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εμείς επιζητούμε τη συνεργασία, εμείς επιζητούμε την κριτική και εμείς αυτό που θέλουμε είναι μέσα από αυτή τη συνεργασία να προκύπτει το καλύτερο δυνατόν όφελος που στο επίκεντρο θα είναι ο Κύπριος και η Κύπρια πολίτης».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι και οι Υπουργοί θα δώσουν συνεντεύξεις Τύπου, όπως έχει ανακοινωθεί, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες το πρόγραμμα των δημοσιογραφικών διασκέψεων από κάθε ένα και κάθε μια των Υπουργών και Υφυπουργών της Κυβέρνησης, όπου θα γίνονται περίπου δύο δημοσιογραφικές διασκέψεις ανά εβδομάδα διατηρώντας και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, και θα προβαίνουν σε αναλυτικό απολογισμό του πρώτου έτους διακυβέρνησης, αλλά και σε ανάλυση των όσων η Κυβέρνηση έχει, ήδη, ανακοινώσει από τον ετήσιο προγραμματισμό του Προέδρου που για το έτος 2024 προγραμματίζει να υλοποιήσει.

Είναι εντός του πλαισίου της διαφάνειας, αλλά και της λογοδοσίας από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη που και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα προβούν σε αυτές τις δημοσιογραφικές δηλώσεις και είναι κάτι το οποίο μετά και την ανάρτηση όλων των σχεδίων δράσης των Υπουργείων, αυτό θα γίνει και με δημοσιογραφικές διασκέψεις που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας».

Σε άλλη ερώτηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες «αναγνώρισε την καθοριστική συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων σε κρίσιμα ζητήματα, μια συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις που όχι μόνο είναι αυτονόητη, αλλά και επιτακτική. Εμείς, με κάθε σεβασμό στις πολιτικές δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε γιατί αυτή η συνεργασία εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας συμβάλλει και στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων, αλλά και στη βελτιστοποίηση των όποιων αποφάσεων λαμβάνονται».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top