ΔΙΕΘΝΗ

Αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών η Νίκι Χέιλι – Μένει μόνος ο Τραμπ

Αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών η Νίκι Χέιλι – Μένει μόνος ο Τραμπ

Μετά την κακή -αν και γενικά αναμενόμενη- ήττα της κατά την Σούπερ Τρίτη, η Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποσύρεται από την εκστρατεία για τον χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Αποσύρομαι, αλλά δεν μετανιώνω για την απόφαση, ήταν το μήνυμα που έστειλε η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας κατά την ομιλία της.

«Πριν από ένα χρόνο άρχισα την εκστρατεία μου για την προεδρία, λέγοντας ότι βασίζεται στην αγάπη μ ου για αυτή τη χώρα», τόνισε και ευχαρίστησε όλους όσοι τη στήριξαν. «Είναι, όμως, ώρα να αναστείλω την εκστρατεία μου».

Αναφέρθηκε σε μητέρα της, μια μετανάστρια πρώτης γενιάς, που είχε την ευκαιρία να ψηφίσει υπέρ της κόρης της. Όπως είπε, αυτό θα γινόταν μόνο στις ΗΠΑ.

Ο κόσμος, είπε ακόμη, «καίγεται γιατί η Αμερική υποχωρεί. Είναι ηθική επιταγή να σταθούμε δίπλα στους συμμάχους μας στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, είναι όμως κάτι περισσότερο. Αν υποχωρήσουμε και άλλο, θα έχουμε περισσότερους πολέμους, όχι λιγότερους».

Η Χέιλι δεν πήρε ανοιχτά το μέρος του Τραμπ, κάτι που ανέμεναν πολλοί σχολιαστές.

Αναφέρθηκε και σε μια συμβολή της Μάργκαρετ Θάτσερτ: «Μην ακολουθείς το πλήθος, να έχεις τη δική σου άποψη» και είπε για τον Τραμπ ότι είναι δικό του έργο να κερδίσει τις ψήφους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και πέρα από αυτό, για να προσθέσει ότι εύχεται και η ίδια να το πράξει ο αντίπαλός της. «Εύχομαι ό,τι καλό όπως σε κάθε έναν που θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top