Εντός ημερών δια θαλάσσης φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Κύπρου προς Γάζα

Εντός ημερών δια θαλάσσης φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Κύπρου προς Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια προοριζόμενη για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας θα μεταφερθεί διά θαλάσσης από την Κύπρο στον θύλακα εντός ημερών, δήλωσε χθες Τετάρτη πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο ποια χώρα ή ποιες χώρες προσφέρουν τη βοήθεια, ποια είναι η ποσότητά της, πού θα μεταφερθεί, ή πώς θα διανεμηθεί. Η πηγή του Ρόιτερς μίλησε για συντονισμό για το ζήτημα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Θέλουν η βοήθεια να σταλεί προτού αρχίσει το ραμαζάνι» (την Κυριακή), εξήγησε η πηγή, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Οι παραδόσεις βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας χαρακτηρίζονται ολοένα πιο επείγουσα ανάγκη, καθώς η ανθρωπιστική καταστροφή στον πολιορκημένο θύλακα επιδεινώνεται.

Η Κύπρος, 370 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας, είναι το πλησιέστερο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον παλαιστινιακό θύλακα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

Στις 8 Μάϊου, στις 16.00, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE