Φτερικούδι: Εις αύριον τα σπουδαία για την υπόθεση των δύο μοναχών - «Αμείλικτος ο Αρχιεπίσκοπος, θα πατάξει άμεσα τέτοιου είδους φαινόμενα»

Φτερικούδι: Εις αύριον τα σπουδαία για την υπόθεση των δύο μοναχών - «Αμείλικτος ο Αρχιεπίσκοπος, θα πατάξει άμεσα τέτοιου είδους φαινόμενα»

Σάλος προκλήθηκε μετά τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ηθικά και οικονομικά ζητήματα που προέκυψαν εναντίον δύο μοναχών στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι, ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Χριστάκης Ευσταθίου ανέφερε ότι έχει ήδη κλείσει τις πόρτες της για το κοινό η Μονή μετά και τις καταγγελίες που διέρρευσαν και κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Όπως ανέφερε και σε προηγούμενο δημοσίευμα το «Τ», και επιβεβαίωσε ο κ. Ευσταθίου, αύριο με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου ο οποίος έχει συγκαλέσει την Ιερά Σύνοδο, θα συνεδριάσει για το τι μέλει γενέσθαι στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πληροφορίες «Τ» για Μονή Οσίου Αββακούμ: Οι σεξουαλικές πράξεις μεταξύ μοναχών και το ψεύτικο μύρο - Όσα θα εξετάσει η Ιερά Σύνοδος

Οι καταγγελίες, όπως σημείωσε, «είναι θέμα ηθικής και σεξουαλικής φύσεως» καθώς και «οικονομικών ατασθαλιών τα οποία αγγίζουν και τα όρια του σκανδάλου».

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε θα παρουσιαστεί μαρτυρικό υλικό ενώπιον της αυριανής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου και θα παρθούν οι αποφάσεις προσθέτοντας ότι δεν αποκλείετε πράξη καθαίρεσης.

Όσον αφορά τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, ανέφερε ότι, μόλις έχει έρθει στην αντίληψη του το περιστατικό έχει συγκαλέσει άμεσα την Ιερά Σύνοδο και «είναι στις προτεραιότητες και ύψιστες ευαισθησίες του στο να πατάξει τέτοια φαινόμενα που αμαυρώνουν το κύρος της εκκλησίας.

Αύριο, όπως σημείωσε, θα ληφθεί απόφαση και ανάλογα αν προκύπτουν και ποινικής φύσεως αδικήματα, η υπόθεση θα πάρει και την άγουσα προς την δικαιοσύνη.

Όσον αφορά το χρηματικό ποσό ανέφερε ότι «είναι πολύ μεγάλο το ποσό».

Ο Αρχιεπίσκοπος «μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση και διακρίβωσε ότι υπάρχει σοβαρότητα και στοιχειοθέτηση ενήργησε άμεσα και διαβεβαίωσε ότι θα είναι αμείλικτος και θα πατάξει άμεσα τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ερωτηθείς για το τι εντόπισε ο οικείος Μητροπολίτης, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι «είναι ο εποπτεύων στην υπόθεση και ο ίδιος έγινε κοινωνός όλων αυτών των καταγγελιών, γι’ αυτό και ήρθε σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπος και τροχοδρομήθηκε η υπόθεση στην κατεύθυνση που έπρεπε».    

Αν στοιχειοθετήσουν την υπόθεση τότε θα γίνει άμεσα η καθαίρεση των μοναχών, προσθέτοντας ότι προβλέπεται σε κάθε διαδικασία οι εμπλεκόμενοι να παρίστανται ενώπιον της Ιεράς Συνόδου και να εκθέσουν τα γεγονότα.

«Εις αύριον τα σπουδαία» ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE