ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοκ για τους καταναλωτές: Παίρνουν «φωτιά» οι τιμές των καυσίμων - Πόσο και πότε θα αυξηθούν

Σοκ για τους καταναλωτές: Παίρνουν «φωτιά» οι τιμές των καυσίμων - Πόσο και πότε θα αυξηθούν

Αυξήσεις που θα βάλουν «φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών έρχονται σύντομα, αφού από την μια θα καταργηθεί η μείωση στον φόρο κατανάλωσης και από την άλλη θα εφαρμοστεί η πράσινη φορολογία.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, ανέφερε ότι την πρώτη αύξηση στα καύσιμα θα την δούμε όταν καταργηθεί η μείωση του φόρου κατανάλωσης.

«Η μείωση στον φόρο κατανάλωσης τελειώνει στις 31 Μαρτίου, άρα η αύξηση θα μπει 1η Απρίλιου», επεσήμανε, τονίζοντας ότι πρόκειται για 8 σεντ αύξηση.
Μετέπειτα, σύμφωνα με τον κ. Δρουσιώτη, θα δούμε κι άλλες αυξήσεις λόγω της πράσινης φορολογίας.

«Η πράσινη φορολογία εξαγγέλθηκε και αναμένεται να εφαρμοστεί αρχές του καλοκαιριού, περίπου μέσα Ιουνίου. Κανονικά ήταν να δούμε 5 σεντ αύξηση λόγω της πράσινης φορολογίας αλλά συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ βγαίνει 6 σεντ αύξηση για τον καταναλωτή», σημείωσε.

Άρα συνολικά θα υπάρξει σίγουρα 14 σεντ αύξηση στα καύσιμα, εξήγησε ο κ. Δρουσιώτης, ωστόσο πρόσθεσε ότι αν υπολογίσουμε και τις αυξήσεις των εισαγωγών και διεθνών τιμών γενικώς, τότε γύρω στα τέλη Ιουνίου θα υπάρξει γύρω στα 15-16 σεντ αύξηση.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί η μείωση στον φόρο κατανάλωσης, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι ο αρμόδιος Υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα επεκταθεί ωστόσο υπάρχουν ελπίδες να συνεχιστεί για ακόμα ένα μήνα η επιδότηση στο ρεύμα, η οποία θα καταργηθεί τέλη Απριλίου.

Που κυμαίνονται τώρα (7/3) οι τιμές

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, μέχρι την Πέμπτη (7/3), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια ήταν € 1,386, με την φθηνότερη τιμή να ήταν € 1,323 και την ακριβότερη €1,436.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της παγκύπρια ήταν € 1,453, με την φθηνότερη τιμή να ήταν € 1,368 και την ακριβότερη €1,596.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή του παγκύπρια κυμάνθηκε στα €1,512, με την φθηνότερη να είναι €1,434 και την ακριβότερη €1,559.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top