Σοκ για τους καταναλωτές: Παίρνουν «φωτιά» οι τιμές των καυσίμων - Πόσο και πότε θα αυξηθούν

Σοκ για τους καταναλωτές: Παίρνουν «φωτιά» οι τιμές των καυσίμων - Πόσο και πότε θα αυξηθούν

Αυξήσεις που θα βάλουν «φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών έρχονται σύντομα, αφού από την μια θα καταργηθεί η μείωση στον φόρο κατανάλωσης και από την άλλη θα εφαρμοστεί η πράσινη φορολογία.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, ανέφερε ότι την πρώτη αύξηση στα καύσιμα θα την δούμε όταν καταργηθεί η μείωση του φόρου κατανάλωσης.

«Η μείωση στον φόρο κατανάλωσης τελειώνει στις 31 Μαρτίου, άρα η αύξηση θα μπει 1η Απρίλιου», επεσήμανε, τονίζοντας ότι πρόκειται για 8 σεντ αύξηση.
Μετέπειτα, σύμφωνα με τον κ. Δρουσιώτη, θα δούμε κι άλλες αυξήσεις λόγω της πράσινης φορολογίας.

«Η πράσινη φορολογία εξαγγέλθηκε και αναμένεται να εφαρμοστεί αρχές του καλοκαιριού, περίπου μέσα Ιουνίου. Κανονικά ήταν να δούμε 5 σεντ αύξηση λόγω της πράσινης φορολογίας αλλά συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ βγαίνει 6 σεντ αύξηση για τον καταναλωτή», σημείωσε.

Άρα συνολικά θα υπάρξει σίγουρα 14 σεντ αύξηση στα καύσιμα, εξήγησε ο κ. Δρουσιώτης, ωστόσο πρόσθεσε ότι αν υπολογίσουμε και τις αυξήσεις των εισαγωγών και διεθνών τιμών γενικώς, τότε γύρω στα τέλη Ιουνίου θα υπάρξει γύρω στα 15-16 σεντ αύξηση.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί η μείωση στον φόρο κατανάλωσης, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι ο αρμόδιος Υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα επεκταθεί ωστόσο υπάρχουν ελπίδες να συνεχιστεί για ακόμα ένα μήνα η επιδότηση στο ρεύμα, η οποία θα καταργηθεί τέλη Απριλίου.

Που κυμαίνονται τώρα (7/3) οι τιμές

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, μέχρι την Πέμπτη (7/3), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια ήταν € 1,386, με την φθηνότερη τιμή να ήταν € 1,323 και την ακριβότερη €1,436.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της παγκύπρια ήταν € 1,453, με την φθηνότερη τιμή να ήταν € 1,368 και την ακριβότερη €1,596.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή του παγκύπρια κυμάνθηκε στα €1,512, με την φθηνότερη να είναι €1,434 και την ακριβότερη €1,559.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE