ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προεδρική χάρη σε 82χρονο καταδικασθέντα: «Δεν δόθηκε ακόμα σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα» - Η αγωνία και το ιστορικό

Προεδρική χάρη σε 82χρονο καταδικασθέντα: «Δεν δόθηκε ακόμα σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα» - Η αγωνία και το ιστορικό

Παρότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδωσε Προεδρική χάρη σε 82χρονο ηλικιωμένο που πυροβόλησε και τραυμάτισε κλέφτη το 2023 και καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκισης, εντούτοις ο Γενικός Εισαγγελέας ακόμα δεν έχει απαντήσει για τη σύμφωνη γνώμη του.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα ο ΠτΔ μπορεί να δώσει Προεδρική χάρη , πάντοτε με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα.

Οι πληροφορίες ήθελαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη να βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες. 

Μέχρι χθες αναμενόταν να δοθεί η σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέας , όπως αναφέρει η δικηγόρος του 82χρονου, Μαρία Νεοφύτου στην εκπομπή "Alpha Καλημέρα".

Ωστόσο μέχρι και σήμερα 8 Μαρτίου 2024, ο 82χρονος παραμένει στα κρατητήρια αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, αναμένεται αν ο Γενικός Εισαγγελέας δώσει την σύμφωνη γνώμη του. 

Σύμφωνα με την κ.Νεοφύτου, όταν ο 82χρονος ενημερώθηκε για την Προεδρική Χάρη άγγιξε την καρδιά του και ανακουφισμένος είπε «ευχαριστώ». Όμως, δεν έχει ενημερωθεί ακόμα ότι δεν έλαβαν ακόμα και τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 11 Ιουνίου 2023 όταν 67χρονος επιχείρησε να κλέψει τα καλώδια ηλεκτροδότησης στο σπίτι του ηλικιωμένου, στην Άλασσα. Πριν την κλοπή είχε διακόψει την ηλεκτροδότηση.

Ο 82χρονος είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, ότι το βράδυ της 11ης Ιουνίου εντόπισε άγνωστο πρόσωπο που επιχειρούσε να κλέψει τα καλώδια ηλεκτρικής του εγκατάστασης, από το περιβόλι του και πως πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο στον αέρα. Αυτή ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που διαρρήκτης έμπαινε στην οικία του.

Στη σκηνή εντοπίστηκε, από μέλη του αστυνομικού σταθμού Λάνιας, ένας 67χρονος που έφερε τραύματα στην πλάτη, μετά από πυροβολισμό.

Ο 82χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης για το αδίκημα της απόπειρας φόνου

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, «πρόκειται για εγκληματική συμπεριφορά και γεγονότα που με κανέναν τρόπο δεν δικαιολογούσαν την άσκηση βίας, μάλιστα αυτής της έκτασης. Παρά τα ελαφρυντικά και την ηλικία του κατηγορούμενου, το Δικαστήριο οφείλει να μην στέλνονται λανθασμένα μηνύματα προς επίδοξους παραβάτες. Δεν θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Νόμου».

Ο 82χρονος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας φόνου, από την οποία απαλλάχθηκε. Οι ποινές συντρέχουν.

Δείτε το βίντεο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Στη Βηρυτό βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επίσημη επίσκεψη για το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top