Την ανάκληση 500.000 αυτοκινήτων ζητούν από την Volkswagen οι ΗΠΑ

Την ανάκληση 500.000 αυτοκινήτων ζητούν από την Volkswagen οι ΗΠΑ

Να ανακαλέσει περίπου 500.000 αυτοκίνητα κάλεσαν την Volkswagen οι αμερικανικές αρχές, καταγγέλλοντας τη χρήση ειδικού λογισμικού εκ μέρους της γερμανικής εταιρείας, με στόχο την παραβίαση των περιβαλλοντικών κανόνων.

Η ανάκληση αφορά αυτοκίνητα, τύπου Jetta, Beetle, Golf και Passat, με ημερομηνία κυκλοφορίας από το 2009 έως το 2015.

Σύμφωνα με τις αρχές περιβαλλοντικού ελέγχου, τα συγκεκριμένα οχήματα έφεραν ειδικό λογισμικό, το οποίο αποσκοπούσε στην παράκαμψη των περιβαλλοντικών ορίων που έχουν τεθεί στις ΗΠΑ.

Χάρη στο επίμαχο λογισμικό, τα αυτοκίνητα εμφανίζονταν να εκπέμπουν χαμηλότερους ρύπους, κάτι το ποίο στην πραγματικότητα δεν ίσχυε.

Πηγή: New York Times

  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: 52 χρόνια από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου – Η μέρα που άλλαξε για πάντα την ιστορία της Κύπρου

VIDEO: 52 χρόνια από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου – Η μέρα που άλλαξε για πάντα την ιστορία της Κύπρου

Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που άνοιξε τον δρόμο για την τουρκική εισβολή πέντε ημέρες αργότερα και τις τραγικές συνέπειες που εξακολουθεί να βιώνει το νησί μέχρι σήμερα.