Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη
Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 17 Μαρτίου στη Γενεύη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.
Συγκεκριμένα, οι γυναίκες, που το 2022 αποτελούσαν το 51,2% του πληθυσμού στην Κύπρου, αποτελούν το 60,9% του εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, εξακολουθούν να αμείβονται λιγότερα από τους άντρες, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία για το 2022, κατά μέσο όρο, οι ακαθάριστες ωριαίες απολαβές των γυναικών είναι κατά 10,2% χαμηλότερες από αυτές των αντρών.
Επιπλέον, παρόλο που το 54,8% των γυναικών ηλικίας 25-64 ετών είναι απόφοιτες τριτοβάθμιες εκπαίδευσης και 42,7% των απασχολούμενων γυναικών εργάζονται σε υψηλής ειδίκευσης επαγγέλματα, εντούτοις, μόνο το 2,2% των απασχολούμενων γυναικών κατέχουν διευθυντικές θέσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2022 το 15,1% των γυναικών βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας, ενώ αποτελούν το 91,2% των θυμάτων σεξουαλικών αδικημάτων.
Σημειώνεται, επίσης, ότι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μόνο το 14,3% των Βουλευτών είναι γυναίκες.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις