ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικές οι δηλώσεις Κάμερον για τις Εγγυήσεις, λένε οι Οικολόγοι

Θετικές οι δηλώσεις Κάμερον για τις Εγγυήσεις, λένε οι Οικολόγοι

Θετική θεωρούν της δήλωση Κάμερον για τις εγγυήσεις οι Οικολόγοι.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό στο περιθώριο εκστρατείας ο Πρόεδρος τους Γιώργος Πέρδικης ανέφερε ότι «θεωρούμε θετική αυτή την δήλωση που φαίνεται ότι έκανε ο κ. Κάμερον στη συνάντηση του με τον κ. Αναστασιάδη ότι δηλαδή η Βρετανία δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει το σύστημα των εγγυήσεων του '60. Να συνεχίσει ως εγγυήτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, εννοώ με τη λύση του κυπριακού», ανέφερε.

Εμείς θεωρούμε, σημείωσε ο κ. Περδικης, ότι πρέπει αυτή η δήλωση να αξιοποιηθεί, πρέπει να μπει ένα τέρμα στη συζήτηση γύρω από τις εγγυήσεις. Δεν υπάρχει θέμα καν για εγγυήσεις. Πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι δεν θα υπάρχει σύστημα ξένων εγγυήσεων στην Κύπρο με τη λύση του Κυπριακού».

Ο κ. Περδίκης εξήγησε επιπλέον ότι δεν θα πρέπει να μπει καν στο παρε-δωσε δηλαδή να δοθεί κάτι άλλο ως αντάλλαγμα για την αφαίρεση των εγγυήσεων. Και βεβαίως για τους Οικολόγους είναι και θέμα Βάσεων. Εμείς, είπε, είμαστε ενάντια και στις εγγυήσεις και στις Βάσεις και με τη λύση του Κυπριακού πρέπει να καταργηθούν και οι Βρετανικές Βάσεις και να επιστραφεί το έδαφος στην Κυπριακή Δημοκρατία, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top