ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το νέο ναυάγιο στη Μυτιλήνη - Νεκρό ένα 5χρονο κοριτσάκι

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το νέο ναυάγιο στη Μυτιλήνη - Νεκρό ένα 5χρονο κοριτσάκι

Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου για τον εντοπισμό αγνοουμένων, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες και είχε ως αποτέλεσμα ένα 5χρονο κορίτσι να χάσει τη ζωή του και ένα ακόμα άτομο να μεταφερθεί με υποθερμία στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Το λιμενικό σώμα κατάφερε να διασώσει συνολικά 12 άτομα μεταξύ των οποίων και τον ενήλικα μετανάστη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 26 άτομα. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ και έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κάποιος από τους 13 αγνοούμενους.

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει που θα μεταφερθούν οι 200 περίπου μετανάστες που διεσώθησαν σήμερα σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου από σκάφος της frontex. Δεν αποκλείεται να μεταφερθούν σε κάποιο λιμάνι της Ιταλίας. Σημειώνεται ότι ένας από τους μετανάστες που έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Καλαμάτας.

«Μας οδήγησαν στο θάνατο» 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, όλα ξεκίνησαν όταν σταμάτησε ξαφνικά η μηχανή και οι επιβαίνοντες στο μικρό σκάφος διαπίστωσαν πως είχαν τελειώσει τα καύσιμα. «Προσπαθήσαμε να βρούμε ένα ντεπόζιτο που υπήρχε κρυμμένο στο σκάφος. Εμπαιναν πολλά νερά και προσπαθούσαμε να τα βγάλουμε αλλά δεν μπορέσαμε. Οταν βρήκαμε το δοχείο ήταν αργά και είχαμε βάλει τόσα νερά που το σκάφος αναποδογύρισε», είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ o Αλί Γιουνίς, ένας από τους διασωθέντες.
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το νέο ναυάγιο στη Μυτιλήνη - Νεκρό ένα 5χρονο κοριτσάκι 
«Μια γιατρός από τη Συρία ήταν μέσα στη μικρή καμπίνα με τη μητέρα της και το παιδί της που ήταν βρέφος. Τους είπαμε να βγουν αλλά δεν το έκαναν γιατί φοβόντουσαν. Εμειναν μέσα εγκλωβισμένες μόλις αναποδογύρισε η βάρκα», είπε ακόμη ο πρόσφυγας που διασώθηκε από το ναυάγιο, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον έξι αγνοουμένων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.
«Βρεθήκαμε όλοι στο νερό χωρίς τηλέφωνα και με όλα μας τα πράγματα να έχουν χαθεί. Δύο από εμάς προσπάθησαν να κολυμπήσουν για να φέρουν βοήθεια. Τελικά βρήκαν έναν από αυτούς και μετά ήρθε το σκάφος του λιμενικού και μας έσωσε. Μείναμε έξι ώρες μέσα στο νερό και ευχαριστούμε τους ανθρώπους που μας έσωσαν. Πληρώσαμε 2.800 δολάρια ο καθένας για μας δώσουν ένα πιο ασφαλές σκάφος και όχι μια φουσκωτή βάρκα. Μας οδήγησαν όμως στο θάνατο με ένα σκάφος που δεν είχε ούτε καύσιμο και βούλιαξε αμέσως», είπε ακόμη ο Αλί Γιουνίς.
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το νέο ναυάγιο στη Μυτιλήνη - Νεκρό ένα 5χρονο κοριτσάκι 
 
Ευχαριστίες Θάνου σε φορείς για το προσφυγικό 
Στο μεταξύ συνάντηση είχε στο Μέγαρο Μαξίμου η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου με τους επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους Διεθνών Οργανισμών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συνάντηση συνεκλήθη προκειμένου η υπηρεσιακή πρωθυπουργός να εκφράσει τις ευχαριστίες της υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Εθνικής Αμυνας Ιωάννης Γιάγκος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, Προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδημήτρης, Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, η υποστράτηγος και προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιργώτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top