Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 3 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς στις περιοχές Ντνιπροπετρόφσκ, Χερσώνας και Ντονέτσκ, που βρίσκονται στο κεντροανατολικό, νότιο και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.

Στο χωριό Ολγκούιφκα, στην όχθη του ποταμού Δνείπερου, που βρίσκεται υπό ουκρανική κατοχή, μια 58χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε έναν «βομβαρδισμό του πυροβολικού», στον οποίο τραυματίστηκε επίσης ένας 49χρονος άνδρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Στη συνοικία Κοράμπελνι της πόλης της Χερσώνας, ένα αγόρι 7 ετών τραυματίστηκε από τη «ρίψη ενός πυραύλου», κοντά σε μία κατοικία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Βορειότερα, πυρά του ρωσικού πυροβολικού, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, έπληξαν την κοινότητα Τσερβονογκριγκόριφκα, κοντά στην πόλη Νικόπολ, στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ.

Τα πυρά έπληξαν δύο αδέλφια ηλικίας 16 και 22 ετών. «Το μικρότερο υπέκυψε στα τραύματά του, ο μεγαλύτερος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή του», επισημαίνει το υπουργείο.

Στο Ντονέτσκ, ένας 46χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από πλήγματα εναντίον της κοινότητας Τσασίφ Γιαρ, είπε ο κυβερνήτης Βάντιμ Φιλάτσκιν.

Νωρίτερα, ο ίδιος έκανε γνωστό πως σχεδόν 200 άνθρωποι, μεταξύ τους 21 παιδιά απομακρύνθηκαν από χωριά, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο, λόγω των σφοδρών μαχών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».