Στη Γάζα έχουμε πόλεμο δύο ανεύθυνων, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

Στη Γάζα έχουμε πόλεμο δύο ανεύθυνων, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

«Κάθε ημέρα, στις 7 το απόγευμα, τηλεφωνώ στην καθολική ενορία της Γάζας. Εξακόσιοι άνθρωποι ζουν εκεί και διηγούνται τα όσα βλέπουν: πρόκειται για πόλεμο», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του στην ελβετική τηλεόραση.

Αναφερόμενος, πάντα, στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο ποντίφικας πρόσθεσε: «Στον πόλεμο υπάρχουν δύο αντιμαχόμενες πλευρές, όχι μία. Οι ανεύθυνοι είναι αυτοί οι δύο που πολεμούν. Και δεν υπάρχει μόνο ο στρατιωτικός πόλεμος, αλλά και ο ανταρτοπόλεμος, ας τον πούμε έτσι, της Χαμάς, ενός κινήματος που δεν αποτελείται από στρατό. Πρόκειται για κάτι το άσχημο».

«Ας δούμε την Ιστορία, όλοι οι πόλεμοι που ζήσαμε, τελειώνουν με μια συμφωνία», ολοκλήρωσε ο Φραγκίσκος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».