ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ: Χωρίς άδειες για εράνους από το 2021 – Τι προνοεί ο νόμος

Σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ: Χωρίς άδειες για εράνους από το 2021 – Τι προνοεί ο νόμος

Αναστάτωση στους κύκλους της εκκλησίας προκάλεσαν τα ζητήματα που προέκυψαν με τους δύο Αρχιμανδρίτες στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Η εκπομπή Μεσημέρι και κάτι ασχολήθηκε με την διενέργεια εράνων. Κληθείς να αναφέρει αν η συγκεκριμένη μονή είχε εξασφαλίσει άδεια για διενέργεια εράνων, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Σωματείων του Υπουργείο Εσωτερικών, Αναστασία Μιχαηλίδου – Καμένου δήλωσε ότι η Μονή είχε εξασφαλίσει μια άδεια από 1η Μαΐου 2021 – 31 Οκτωβρίου 2021  με την οποία εξασφάλισε άδεια για διενέργεια κατασκευαστικών εργασιών στο Μοναστήρι.

Από τότε μέχρι σήμερα, σημείωσε, ότι δεν υπήρχε κάποια άδεια προσθέτοντας ότι αν έχει εισπράξει μετά το 2021 είναι παράνομα.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, ο περί διενέργειας εράνων νόμος ρητά λέει ότι εντός των ναών η συλλογή των χρημάτων δεν χρειάζεται άδεια από την Αρχή.

Όπως σημείωσε αν γίνει όμως διαδικτυακός έρανος τότε, ο συγκεκριμένος έρανος χρειάζεται άδεια.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η Αρχή Αδειών από τις αρχές του 2023 έχει αποφασίσει να μην δίνει άδειες για ανέγερση ναών, ωστόσο όπως πρόσθεσε η περίπτωση της Μονής στο Φτερικούδι ήταν από τις λίγες περιπτώσεις που είχε δοθεί άδεια.

Περαιτέρω ξεκαθάρισε ότι αυτό που ρυθμίζει ο νόμος είναι αν έρθει κάποιος και με καλέσει να κάνω μια εισφορά προσθέτοντας ότι αν από μόνος μου αποφασίσω να κάνω μια δωρεά τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τέλος ανέφερε ότι ο νόμος για εράνους προνοεί πως οποιοσδήποτε κάνει έρανο χωρίς άδεια είναι ποινικό αδίκημα προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε πληροφορία έχει η Αρχή την προωθεί στην Αστυνομία,κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top