Αύξηση στο εμβαδόν και στην αξία παρουσίασαν οι άδειες οικοδομής το 2023

Αύξηση στο εμβαδόν και στην αξία παρουσίασαν οι άδειες οικοδομής το 2023

Αύξηση τόσο στο εμβαδόν κατά 4,3% όσο και στην αξία κατά 16,4% σημείωσαν οι άδειες οικοδομής το 2023.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά τον Δεκέμβριο 2023 ανήλθε στις 587. Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €242,2 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 203,4 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 942 οικιστικές μονάδες.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2023, εκδόθηκαν 7.170 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 7.604 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας μείωση 5,7%.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών αυξήθηκε κατά 16,4% και το συνολικό εμβαδόν κατά 4,3%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 12,2%.

Οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα, αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Εντοπίζονται ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα – Νίκος Αναστασιάδης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου στα κατονομαζόμενα πρόσωπα - Πίνακας

«Κράτος Μαφία»: Εντοπίζονται ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα – Νίκος Αναστασιάδης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου στα κατονομαζόμενα πρόσωπα - Πίνακας

Η Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς περιορίστηκε σε πρόσωπα (φυσικά ή νομικά) στα οποία καταλογίζονται ενδεχόμενες πράξεις διαφθοράς, και πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως να συνδέονται με άλλα αδικήματα που δεν συνδέονται με πράξεις διαφθοράς και δυνάμει του Άρθρου 9 (3), του Νόμου.

BEST OF TOTHEMAONLINE