ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίς τιμωρία η τραγωδία με τον 6χρονο Saeef - Ελεύθερος ο 22χρονος

Χωρίς τιμωρία η τραγωδία με τον 6χρονο Saeef - Ελεύθερος ο 22χρονος

Νέα δεδομένα προκύπτουν σε σχέση με την θαλάσσια τραγωδία με μετανάστες που εκτυλίχθηκε τις προηγούμενες μέρες ανοικτά της Κύπρου, με θύμα ένα 6χρονο αγόρι, η σορός του οποίου πετάχτηκε στη θάλασσα.

Ο 22χρονος Σύρος, ο οποίος αρχικά είχε συλληφθεί με την υποψία ότι ήταν ο πλοηγός του σκάφους, τελικά αφέθηκε ελεύθερος, αφού σε καταθέσεις τους στην Αστυνομία οι διασωθέντες μετανάστες που επέβαιναν της βάρκας υποστήριξαν ότι ο πραγματικός πλοηγός ήταν ένας από τους τρεις άνδρες που βούτηξαν στη θάλασσα κι επιχείρησαν, με τη χρήση αυτοσχέδιων κατασκευών, να φθάσουν στην στεριά για να φέρουν βοήθεια. Και οι τρεις μέχρι σήμερα αγνοούνται, καθότι παρά τις έρευνες του ΚΣΕΔ δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Τραγικό περιστατικό: Μετανάστες πέταξαν στην θάλασσα το νεκρό εξάχρονο αγοράκι τους - Τι ισχυρίζεται ο πατέρας

Οι μετανάστες ανέφεραν, ακόμα, πως πλήρωσαν από 2.500-3.000 δολάρια στους διακινητές, προκειμένου να κάνουν το ταξίδι στην Κύπρο, με την βάρκα ν’ αναχωρεί από ακτή στα σύνορα Συρίας Λιβάνου. Υποστήριξαν, ακόμα, ότι σε κάποιο σημείο του ταξιδιού τέλειωσαν τα καύσιμα, τα τρόφιμα και το νερό και οι επιβαίνοντες έπιναν… θαλασσινό νερό. Ένας εξ’ αυτών, ηλικίας 36 χρόνων, από τη Συρία, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με υπερνατρίωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης» το περασμένο Σάββατο, ο πατέρας του νεκρού παιδιού, Fouad Al Ahmad, είχε δηλώσει ότι ο μικρός του γιος, που ονομαζόταν Saeef Al Deen Al Ahmad, πέθανε εξαιτίας αφυδάτωσης και ότι αναγκάστηκε να πετάξει τη σορό του παιδιού του στη θάλασσα επειδή άρχισε να μυρίζει λόγω αποσύνθεσης. Το παιδί πέθανε την 7η μέρα από την αναχώρηση της βάρκας κι έγινε αντιληπτό ότι είχε αποβιώσει εξαιτίας της μυρωδιάς…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top