Σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ: Στέλνουν οπτικοακουστικό υλικό στις Αρχές οι δικηγόροι των μοναχών - Καταγγέλει σωματική βία ο ένας

Σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ: Στέλνουν οπτικοακουστικό υλικό στις Αρχές οι δικηγόροι των μοναχών - Καταγγέλει σωματική βία ο ένας

Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν σήμερα (11/3) οι δικηγόροι των δύο μοναχών, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Οπως αναφέρουν οι δικηγόροι στην ανακοίνωση, θα αποστείλουν στις Αρχές «το μαρτυρικό υλικό, περιλαμβάνοντας και οπτικοακουστικό υλικό που βρίσκεται στην κατοχή τους καθώς και κάθε σχετικό έγγραφο και τεκμήριο που κατέχεται από τους αυτόπτες ανεξάρτητους μάρτυρες».

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

«Οι δικηγόροι των δύο Ιερέων ενημερώνουν διά της παρούσας πως κατόπιν επικοινωνίας με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές έχουν αναλάβει την διερεύνηση των καταγγελιών των μοναχών, καθώς και του Γέροντα Νεκτάριου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου. Επίσης οι δικηγόροι των καταγγελθέντων παραπονούμενων θα αποστείλουν το μαρτυρικό υλικό, περιλαμβάνοντας και οπτικοακουστικό υλικό που βρίσκεται στην κατοχή τους καθώς και κάθε σχετικό έγγραφο και τεκμήριο που κατέχεται από τους αυτόπτες ανεξάρτητους μάρτυρες.

Περαιτέρω, ένας εκ των παραπονούμενων πατέρων, έχει καταγγείλει πως πέραν από την απαγωγή και την παράνομη κράτηση του από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, ασκήθηκε εναντίον του σωματική βία.

Ανδριάνα Κλαϊδη

Νικόλαος Κουλούρης

TTC TEMPLE COURT CHAMBERS»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Μεγάλος στόχος η διασφάλιση υπηρεσιών παιδείας και υγείας σε ορεινές περιοχές»

ΠτΔ: «Μεγάλος στόχος η διασφάλιση υπηρεσιών παιδείας και υγείας σε ορεινές περιοχές»

Στον στόχο της Κυβέρνησης να υπάρχει παροχή υπηρεσιών Παιδείας και Υγείας σε όλες τις κοινότητες της Κύπρου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Νεόφυτου Ροδινού, στην κοινότητα της Ποταμιούς, της επαρχίας Λεμεσού, την οποία για πρώτη φορά επισκέπτεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας