ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Η ‘Αμάλθεια’ αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τους πολίτες» - «Ευχαριστώ» από την Πρόεδρο της Κομισιόν

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Η ‘Αμάλθεια’ αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τους πολίτες» - «Ευχαριστώ» από την Πρόεδρο της Κομισιόν

Η Αμάλθεια είναι ταξίδι ελπίδας και ανθρωπιάς και μόλις ξεκίνησε δήλωσε σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Το πρώτο πλοίο στο πλαίσιο της κυπριακής πρωτοβουλίας για θαλάσσιο διάδρομο για ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα απέπλευσε. Αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τους πολίτες», σημείωσε.

Aναχώρησε λίγο πριν τις 9.00 το πρωί για τη Γάζα το πλοίο Open Arms με 150 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που αποτελείται από ξηρά τροφή, νερό και ιατρικά αναλώσιμα, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αμάλθεια».

Πριν τις 8.30 το πλοίο μετακινήθηκε στο σημείο του λιμανιού όπου βρισκόταν η πλατφόρμα με την ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία προσδέθηκε στο πλοίο, ξεκινώντας το ταξίδι που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 2 περίπου μέρες.

Η ΜΚΟ στην οποία ανήκει το πλοίο σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ έγραψε ότι αναχώρησε η βοήθεια των περίπου 200 τόνων τροφής (ρύζι, αλεύρι, όσπρια, κονσέρβες με λαχανικά και πρωτεΐνη). Αναφέρει ότι μαζί με την βοήθεια των ΗΑΕ και του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών η ομάδα εργάζεται για να στείλει όση περισσότερη βοήθεια είναι δυνατή με πλοία.

Ευχαριστώ έστειλε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ηγεσία της Κύπρου στη δημιουργία του ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου προς τη Γάζα.

«Η αναχώρηση του πρώτου πλοίου είναι σημάδι ελπίδας. Θα δουλέψουμε σκληρά μαζί για να ακολουθήσουν πολλά περισσότερα πλοία. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φτάσει η βοήθεια στους Παλαιστίνιους», δήλωσε.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top