ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

18 χρόνια Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου - Ανακοινώθηκε η στήριξη οικογενειών ασθενών στο εξωτερικό

18 χρόνια Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου - Ανακοινώθηκε η στήριξη οικογενειών ασθενών στο εξωτερικό

Την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης για την ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου και των συνδέσμων ασθενών για την κάλυψη των μη ιατρικών εξόδων των ασθενών και των συνοδών τους που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Radisson Blu στη Λάρνακα, με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από την ίδρυση του ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποκάλυψε ότι την Τετάρτη 13 Μαρτίου, το Υπουργείο Υγείας θα καταθέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου πρόταση για κάλυψη των συγκεκριμένων εξόδων και στήριξης των οικογενειών.

Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται και η πρόταση για τη δημιουργία συνηγόρου των ασθενών, ένα ακόμη διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να πετύχει μία άλλη μεγάλη πρόκληση στον τομέα της υγείας, που αφορά στην αναβάθμιση του συστήματος, ώστε να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς στην Κύπρο και να μην χρειάζεται να στέλνονται ασθενείς στο εξωτερικό για θεραπείες.

Στους δικούς τους χαιρετισμούς, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου, εξήραν το έργο του ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου και την σημαντική συμβολή του στην οικονομική ενίσχυση και βοήθεια των οικογενειών των παιδιών που βρίσκονται στο εξωτερικό για θεραπεία, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες των μελών του.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, της οποίας το Ίδρυμα είναι μέλος, Πάμπος Παπαδόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά του ιδρύματος αλλά και τους αγώνες όλων των οργανώσεων χρόνιων ασθενών για επίλυση προβλημάτων και την ανάγκη χάραξης πολιτικών.

Στη δική του ομιλία, ο Βουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου, Ανδρέας Αποστόλου, υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής το ίδρυμα ανταποκρίθηκε θετικά στην ικανοποίηση 462 αιτημάτων για κάλυψη εξόδων οικογενειών που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία.

Παράλληλα στα 18 χρόνια πορείας του, το ίδρυμα έχει δημιουργήσει δομές και δράσεις κοινής ωφελείας για παιδιά και όχι μόνο, όπως την ανακαίνιση και αναβάθμιση του δημοτικού παιχνιδότοπου στη Λάρνακα, τη στήριξη στην ανακαίνιση και την αναβάθμιση της παιδιατρικής πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, την εφαρμογή σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Hope For Children από φέτος ενός πρωτοποριακού και διαδραστικού προγράμματος στα σχολεία προδημοτικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης για το σχολικό εκφοβισμό και τη στήριξη σε δομές για παιδιά, νέους και ενηλίκους με αναπηρίες σε όλη την Κύπρο.

Το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου, απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανώτατη τιμή προσφοράς, ευχαριστώντας τον για τη διαχρονική στήριξη του στις προσπάθειες και δράσεις που προωθεί.

Τιμητική πλακέτα παρέλαβε στην εκδήλωση, εκ μέρους του πατέρα της και η κόρη του ογκολόγου Νίκου Κατωδρύτη, ξαδέλφου της Χριστίνας Αποστόλου και μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top