ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα αποκάλυψη για την Μονή Οσίου Αββακούμ: Οι χιλιάδες ευρώ που έδωσε πατέρας για τον καρκινοπαθή γιο του - «Ούτε συλλυπητήρια δεν έστειλαν»

Νέα αποκάλυψη για την Μονή Οσίου Αββακούμ: Οι χιλιάδες ευρώ που έδωσε πατέρας για τον καρκινοπαθή γιο του - «Ούτε συλλυπητήρια δεν έστειλαν»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο που ξέσπασε με τους δύο Αρχιμανδρίτες στη Μονή Οσίου Αββακούμ, στο Φτερικούδι.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, πολίτης ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος με την παρουσιάστρια να τον αποκαλεί «κύριο Ανδρέα», εξιστόρησε την δική του ιστορία που σχετίζεται με τη Μονή, στην οποία είχε πάρει τον γιο του ο οποίος πάλευε με τον καρκίνο και εν τέλει έχασε την ζωή του.

Από την πρώτη στιγμή, σημείωσε, έχει αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στον πρωτοσύγκελο της Εκκλησίας της Κύπρου και κατέθεσε τα γεγονότα.

Παράλληλα είχε και συνομιλία με τον πάτερ Νεκτάριο, (τον Αρχιμανδρίτη), ο οποίος όπως ανέφερε του ζήτησε βοήθεια για την ανέγερση του Μοναστηριού.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε, ο ίδιος είχε μεταβεί στην Μονή τρεις φορές, εκ των οποίων τις δύο μαζί με τον γιο του ο οποίος πάλευε με καρκίνο.

Όπως ανέφερε ο «κ. Ανδρέας», είχε μάθει μέσω facebook ότι έχουν ένα Σταυρό τον οποίο σταυρώνουν τον κόσμο και κάνουν θαύματα.

Άμεσα πήρε τον γιο του ο «κ. Ανδρέας» στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην οποία υπήρχε αρκετός κόσμος και όταν ήρθε η σειρά τους, ο Πάτερ Νεκτάριος (Αρχιμανδρίτης), τον σταύρωσε και ο Σταυρός έμεινε στην πλάτη του.

Τότε ο Αρχιμανδρίτης του είπε, σύμφωνα με τον «κ. Ανδρέα», «βλέπεις τι κάνει ο Σταυρός;», και πιστέψαμε.

Βγαίνοντας έξω, συνέχισε, ο Πάτερ Πορφύριος και του είπε: «Ο Σταυρός κάνει θαύματα».

Μετά από μια βδομάδα, συνέχισε, είχε συνομιλία με τον Αρχιμανδρίτη και έμαθε ότι οικοδομούν το Αρχονταρίκι, ρώτησε αν μπορεί να βοηθήσει, και τότε ο Αρχιμανδρίτης του έστειλε διάφορα μηνύματα για βοήθεια.

Μιλώντας στην εκπομπή ο «κ. Ανδρέας» ανέφερε ότι είναι αρκετά φορτισμένος διότι όπως σημείωσε με την ψυχή του γιου μου δεν μπορεί να παίξει κανένας.

Επιπρόσθετα ο «κ. Ανδρέας» ανέφερε ότι πήρε τον γιο του στο σπιτάκι του Αρχιμανδρίτη στο οποίο υπήρχαν αρκετά άτομα. Όταν ήρθε και πάλι η σειρά τους, συνέχισε, ο Αρχιμανδρίτης έδωσε την ευλογία στον γιο του.

Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, τότε όπως εξιστορεί ο «κ. Ανδρέας» είπε στον Αρχιμανδρίτη ότι θα επιστρέψει με χρήματα που θα μαζέψει από γνωστούς και φίλους και να του τα δώσει.

Όπως αναφέρει συνεχίζοντας την ιστορία του ο «κ. Ανδρέας», μέσα σε ένα φάκελο που περιείχε 2 χιλιάδες ευρώ και του τα έδωσε καθώς ανέβαινε τον δρόμο προς την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Τότε ο Αρχιμανδρίτης «δεν έπιανε στο χέρι τα χρήματα» και αναγκάστηκε να τα τοποθετήσει στο ράσο και έφυγε.

Ο γιος του «κ. Ανδρέα», ο οποίος έχασε εν τέλει τη ζωή του, είχε συνεχίσει την επιστημονική προσέγγιση και τις θεραπείες όταν πάλευε με καρκίνο.

Αυτό που ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας είναι ότι «όταν βάζεις τον Σταυρό πάνω στην πλάτη του γιου μου και μένει, τι να πιστέψεις;».

Ο γιος μου, σημείωσε ο «κ. Ανδρέας», δεν είχε καμία διαφορά μετά από τις συναντήσεις με τον πάτερ και την διαδικασία με τον Σταυρό.

Ο «κ. Ανδρέας», συμπλήρωσε ότι είχε επικοινωνία με τον Αρχιμανδρίτη μέσω μηνυμάτων κατά την περίοδο του κορωνοϊού ενώ πρόσθεσε ότι μετά σταμάτησε να έχει επαφή μαζί του.

Ερωτηθείς αν υπήρχε ενδιαφέρον από πλευράς ιερωμένων για την υγεία του γιου του, ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία προσθέτοντας ότι «ούτε συλλυπητήρια δεν έστειλαν».

Φανερά συγκλονισμένος ο «κ. Ανδρέας» ανέφερε ότι όταν ο ίδιος πήρε στον Αρχιμανδρίτη τον φάκελο με τα χρήματα, δεν του είπε ευχαριστώ.

Η τελευταία φορά που μίλησαν τόσο με τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο όσο και με τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο ήταν όταν πήρε τηλέφωνο τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο και του ανέφερε ότι ο γιος του είναι σοβαρά στο νοσοκομείο για να στείλει κάποιο.

Στο νοσοκομείο εν τέλει μετέβη «ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος με τον Σταυρό στο χέρι για να σταυρώσει τον γιο μου, ήταν η τελευταία φορά που τον είδα».

Όπως δήλωσε ο «κ. Ανδρέας», δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά, ωστόσο, συνέχισε, «δεν μπορείς να παίζεις με ένα που παλεύει για τον γιο του, ούτε με ένα μωρό που έφυγε, το μωρό πήγε εκεί γιατί πίστευε ότι θα γίνει θαύμα, και δεν είδαμε κανένα θαύμα».

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι ο κ. Ανδρέας έχει μήνυμα στο κινητό στο οποίο ρωτά τον Αρχιμανδρίτη γιατί «κόλλησε» ο Σταυρός στην πλάτη του γιο του.

Ο Αρχιμανδρίτης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο «κ. Ανδρέας», του απάντησε: «γιε μου ο Σταυρός άλλοτε βρίσκει που είναι τα προβλήματα και άλλοτε θεραπεύει», την επόμενη μέρα που «κόλλησε» ο Σταυρός.

Όπως ανέφερε εκ νέου ο «κ. Ανδρέας», από τους Αρχιμανδρίτες δεν άκουσε: «ούτε αιωνία η μνήμη, ούτε συλλυπητήρια, ούτε ευχαριστώ».

Ερωτηθείς αν ο Αρχιμανδρίτης γνώριζε για την τραγική εξέλιξη του γιου του «κ. Ανδρέα», ο ίδιος σημείωσε πως δεν νομίζει να μην ενημερώθηκε διότι, πρόσθεσε «έγινε μεγάλη ιστορία τότε, και να μην ενημερώθηκε θα έπρεπε από ενδιαφέρον να μου στείλει μήνυμα».

Τέλος «ο κ. Ανδρέας» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά από το συμβάν με τον γιο του έχασε την πίστη του», προσθέτοντας ότι «όταν παίζεις με ένα μωρό 20 ετών για να γίνει καλά, χάνεις την πίστη σου», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top