ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τους ισχυρισμούς για προσπάθεια ανάμιξης στις ρωσικές εκλογές - «Είναι ψευδείς»

Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τους ισχυρισμούς για προσπάθεια ανάμιξης στις ρωσικές εκλογές - «Είναι ψευδείς»

Οι ρωσικοί ισχυρισμοί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να αναμιχθούν στις προεδρικές εκλογές είναι «κατηγορηματικά ψευδείς» δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η εξωτερική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας SVR ανέφερε χθες, Δευτέρα, χωρίς να δίνει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της, πως έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να αναμιχθεί στις ρωσικές εκλογές, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ. Η SVR ισχυρίστηκε επίσης πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν κυβερνοεπίθεση στο διαδικτυακό σύστημα ψηφοφορίας, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

«Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι κατηγορηματικά ψευδείς και τίποτε περισσότερο από προπαγάνδα» δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. «Οι ΗΠΑ δεν έχουν αναμιχθεί και δεν πρόκειται να αναμιχθούν στις εκλογές της Ρωσίας». «Είναι η Ρωσία που έχει μακρά ιστορία στοχοποίησης δημοκρατικών εκλογών των ΗΠΑ και άλλων. Αντί να προβάλλει ψέματα, είναι η Ρωσία που θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες» είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξάγονται από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, προειδοποίησε τη Δύση πως οιεσδήποτε προσπάθειες από ξένες δυνάμεις να αναμιχθούν στην ψηφοφορία θα θεωρηθούν πράξη επίθεσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διεξαγάγουν τις δικές τους εκλογές τον Νοέμβριο, καθώς ο Δημοκρατικός Μπάιντεν επιδιώκει την επανεκλογή του σε μια πιθανή επανάληψη της αναμέτρησης απέναντι στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που έχασε το 2020 στην προσπάθειά του για δεύτερη θητεία από τον νυν πρόεδρο.

Την περασμένη εβδομάδα το Κρεμλίνο ανέφερε πως η Ρωσία δεν θα αναμιχθεί στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και απέρριψε τα αμερικανικά ευρήματα ότι η Μόσχα ενορχήστρωσε εκστρατείες για επηρεασμό των προεδρικών εκλογών τόσο του 2016 όσο και του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top