ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρχηγός Αστυνομίας: Απάντησε αν υπάρχει μαρτυρία για αστυνομικούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ

Αρχηγός Αστυνομίας: Απάντησε αν υπάρχει μαρτυρία για αστυνομικούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με το σκάνδαλο στην Ιερά Μονής Οσίου Αββακούμ, στο Φτερικούδι, σχολίασε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως βρίσκονται παράλληλα δυο έρευνες. 

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Θησέα Ιωάννου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ανέφερε ότι βρίσκονται παράλληλα δυο έρευνες. Η μια φορά την ενδεχόμενη οικονομική πτυχή του θέματος και η άλλη τα παράπονα τον μοναχών

Ερωτηθείς για το πώς θα ενεργήσει η Αστυνομία σε περίπτωση που υπήρχαν Αστυνομικοί εκτός καθήκοντος και για το αν υπάρχει λίστα με ονόματα ο κ. Παπαθεοδώρου απάντησε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία για κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, ο πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι την ημέρα της εφόδου ότι βρισκόταν στην Μητρόπολη Ταμασού και όχι στην Μονή Αββακούμ.  Όπως αναφέρθηκε και στην εκπομπή ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι είναι φίλος εδώ και χρόνια με τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής.

Οι καταθέσεις συνεχίζονται από τις δυο ανακριτικές ομάδες, συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί δεκαπέντε καταθέσεις από μοναχούς και άλλα πρόσωπα, που φαίνεται να έχουν γνώση για όσα γίνονταν στην Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο συνέρχεται από το πρωί κεκλεισμένων των θυρών και αναμένεται να αποφασίσει την πορεία της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί αναφορικά με την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Χριστάκης Ευσταθίου, το Συνοδικό Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει σήμερα το πώς θα κυλήσει το θέμα διαδικαστικά και σε ποια χρονοδιαγράμματα, χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε ατόμου που θα μπορούσε να καταθέσει αναφορικά με την υπόθεση.

Το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο αποτελούν οι Μητροπολίτες Κιτίου Νεκτάριος, ο οποίος προεδρεύει του Συνοδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίας Βασίλειος και Λεμεσού Αθανάσιος καθώς και οι Επίσκοποι Καρπασίας Χριστοφόρος - ο οποίος αντικατέστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, Αμαθούντος Νικόλαος και Αρσινόης Παγκράτιος - που αντικατέστησε τον Μητροπολίτη Μόρφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top