ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδια για εργοδότηση 1265 ανέργων ενέκρινε το Υπουργικό - Ο προϋπολογισμός των δύο σχεδίων

Σχέδια για εργοδότηση 1265 ανέργων ενέκρινε το Υπουργικό - Ο προϋπολογισμός των δύο σχεδίων

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη δύο σχέδια παροχής κινήτρων για την εργοδότηση και την κατάρτιση 1265 ανέργων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο σχεδίων που εγκρίθηκαν ανέρχεται σε €11.694.000, και το κόστος κατανέμεται μεταξύ τους σε €7.824.00 και σε €3.870.000.

Όπως ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου, τα σχέδια εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την περαιτέρω ενεργοποίηση του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού και την επίτευξη του στόχου για τη διαμόρφωση των συνθηκών πλήρους απασχόλησης, ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως είπε, μέσα από την υλοποίηση των σχεδίων θα εργοδοτηθούν και θα καταρτιστούν 815 άνεργοι κάτω των 30 ετών, και 450 άνεργοι με την αξιοποίηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, μέσω της τηλεργασίας ως αποτέλεσμα της έγκρισης της σχετικής νομοθεσίας.

Ο κ. Παναγιώτου σημείωσε ότι για τη διασύνδεση της υλοποίησης των σχεδίων με την ένταξη στην αγορά εργασίας δικαιούχων καταβολής επιδομάτων πρόνοιας, το Υπουργείο είναι σε στενή συνεργασία με την αρμόδια Υφυπουργό Πρόνοιας και επί τούτου θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη σχετική συνάντηση εργασίας.

«Η Κυβέρνηση εργάζεται για την πλήρη αξιοποίηση των πόρων του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των πολιτών της χώρας μας και με τη μείωση της ανεργίας μέσω αυτών των σχεδίων, αναμένεται ότι θα επωφεληθούν σχεδόν 1.500 νοικοκυριά», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους τομείς που καλύπτονται, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στους τομείς στους οποίους μπορούν να εργοδοτηθούν οι επιλέξιμοι μέσα από τις πρόνοιες του σχεδίου.

Πρόσθεσε ότι το ένα σχέδιο αφορά νέους κάτω των 30 ετών οι οποίοι είναι εκτός εκπαίδευσης, εκτός κατάρτισης και εκτός εργασίας. Συμπλήρωσε ότι για το δεύτερο σχέδιο, το οποίο αφορά την εργοδότηση μέσα από την αξιοποίηση της τηλεργασίας, δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί και για αυτό το λόγο θεωρούν ότι θα είναι ελκυστικό αυτό το σχέδιο, ιδιαίτερα για γονείς οι οποίοι χρειάζεται να συνδυάσουν την εργασία τους με την ανταπόκριση στις γονεϊκές τους υποχρεώσεις και για αυτό τον λόγο η ευελιξία που προσφέρεται μέσα από την τηλεργασία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο των σχεδίων θα επιδοτηθεί η εργασία και ακολούθως οι εργοδότες θα αναλάβουν την υποχρέωση για συνέχιση της εργοδότησης για κάποια περίοδο με την πλήρη καταβολή των απολαβών των εργαζομένων. Επίσης προνοείται η κατάρτιση των εργαζομένων κατά την περίοδο αυτή, έτσι ώστε παράλληλα με την εργοδότησή τους να ενισχυθούν και οι δεξιότητες και οι ικανότητες που θα τους επιτρέψουν γενικότερα σε μεγαλύτερο βαθμό σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top