Σκάνδαλο στην Μονή Αββακούμ: Η ανατροπή στο προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα και οι έρευνες της Αστυνομίας - Πάσχα χωρίς απόφαση

Σκάνδαλο στην Μονή Αββακούμ: Η ανατροπή στο προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα και οι έρευνες της Αστυνομίας - Πάσχα χωρίς απόφαση

Ανατρέπουν το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση της υπόθεσης των σκανδάλων στη Μονής Αββακούμ στο Φτερικούδι, πριν από το Πάσχα καθώς οι συνεχείς εξελίξεις και η ανάγκη διεξαγωγής επιπρόσθετων ανακρίσεων δεν επιτρέπουν ολοκλήρωση της διαδικασίας πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο αποδίδει βαρύνουσα σημασία στο να είναι ολοκληρωμένες και αδιάβλητες οι διαδικασίες και να υπάρχει αξιόπιστο πόρισμα και όχι στην ανάγκη έκδοσης απόφασης πριν από το Πάσχα, ενώ επικαλούμενο εκκλησιαστικές πηγές, αναφέρει ότι το Συνοδικό Δικαστήριο έλαβε και νομική συμβουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το Συνοδικό Δικαστήριο, κατά τη χθεσινή του (13/03) συνεδρία, αποφάσισε ομόφωνα , μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, να ζητήσει από την Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, τη διεξαγωγή περαιτέρω ανακρίσεων, σύμφωνα και με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σε ανακοίνωση της, την οποία ανέγνωσε στους δημοσιογράφους ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο αναφέρει ότι συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024, μετά την παραπομπή σε αυτό υπό της Ιεράς Συνόδου, των καταγγελιών του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαία κατά των μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Την ίδια ώρα με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, με τον εκπρόσωπο της Χρήστο Ανδρέου, να δηλώνει ότι και οι δύο ανακριτικές ομάδες συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης, λαμβάνοντας καταθέσεις, εξετάζοντας κάποια τεκμήρια, έγγραφα που ληφθήκαν για τεκμήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία διερευνά δύο ξεχωριστές υποθέσεις όσον αφορά την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE