ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΒ για συνάντηση με Ολγκίν: «Μοναδική εφικτή οδός η επανέναρξη διαπραγματεύσεων απ’ το σημείο που σταμάτησαν στο Κρανς Μοντανά»

ΠτΒ για συνάντηση με Ολγκίν: «Μοναδική εφικτή οδός η επανέναρξη διαπραγματεύσεων απ’ το σημείο που σταμάτησαν στο Κρανς Μοντανά»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου, δηλώνοντας παράλληλα ότι, «μοναδική εφικτή οδός είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων απ’ το σημείο που αυτές σταμάτησαν στο Κρανς Μοντανά».

Όπως ανέφερε η κα Δημητρίου, «στην εποικοδομητική συνάντηση, που είχαμε με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ εκφράσαμε καταρχάς την ικανοποίησή μας για τον διορισμό της».

«Ανταλλάξαμε απόψεις για την παρούσα φάση του κυπριακού και για την αποστολή της, και είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τη διαχρονική μας θέση για συνέχιση των προσπαθειών για εξεύρεση λύσης, η οποία θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα διασφαλίζει το μέλλον και την ευημερία όλων των Κυπρίων. Πάντοτε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Φυσικά μιλάμε για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα», τόνισε.

Τονίσαμε ότι, πρόσθεσε, «η συνέχιση του υφιστάμενου στάτους κβο είναι επικίνδυνη και δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού, όπως, φυσικά, ούτε και οι απαράδεκτες θέσεις περί λύσης δύο κρατών».

«Εξηγήσαμε στην κυρία Ολγκίν ότι η μοναδική εφικτή οδός είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων απ’ το σημείο που αυτές σταμάτησαν στο Κρανς Μοντανά, στη βάση των παραμέτρων του Πλαισίου Γκουτέρες και όλων των συγκλίσεων που είχαν επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών», ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε, «αναπτύξαμε στην κυρία Ολγκίν τις θέσεις μας για το πώς μπορούμε και εμείς ως Ελληνοκυπριακή πλευρά αλλά και η διεθνής κοινότητα, να συμβάλουμε στη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση μιας ουσιαστικής προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού».

«Τέλος, είχαμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που ως Δημοκρατικός Συναγερμός αναλαμβάνουμε προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και φορείς της κοινωνίας, τόσο εντός της Ελληνοκυπριακής όσο και εντός της Τουρκοκυπριακής κοινότητας», κατέληξε η κα Δημητρίου.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top